Kinė įropojo į rentgeno mašiną, kad prižiūrėtų savo rankinę (Video)  (1)

Matyt, akyla kinų policininkų apsauga pakankamo saugumo jausmo nesuteikia…
Kinė lydėjo savo bagažą per rentgeno aparatą, baimindamasi, kad jo kas nors nenugvelbtų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinė per saugumo patikrinimą įlipo į traukinių stoties rentgeno aparatą, nes bijojo, kad neprižiūrimą bagažą kas nors gali pavogti.

Keliautojos siluetas pasirodė rentgeno aparato ekrane Dongguan traukinių stotyje, pietų Kinijoje.

Keistas incidentas įvyko sekmadienį, traukiant švęsti Mėnulio Naujųjų metų.


Nulipusi nuo konvejerio juostos, moteris paprasčiausiai pasitikrino savo krepšius ir nuėjo. Rengeno atvaizduose matėsi už savo bagažo keturiomis klūpanti ir aukštakulnius tebeavinti moteris .

Nežinia, ką moteris gabeno krepšiuose, bet manoma, kad daug žmonių Kinijoje, per Naujuosius metus keliaudami namo, kartu vežasi ir daug grynųjų pinigų.

Nulipo nesužeista

Pear Video vaizdo įraše matosi, kad prieš praeidama per saugumo skenerį, keliautoja jau anksčiau padėjo savo lagaminą ant konvejerio.

Tada jai buvo pasakyta, kad per rentgeno aparatą turi pereiti visas bagažas, tačiau ji su savo rankine skirtis nesutiko.

Tada ji užšoko ant konvejerio juostos ir išropojo kitoje pusėje nenukentėjusi, vienam sargybiniui juokiantis iš nuostabos.

Vietinė spauda praneša, kad nuo tada Dongguan traukinių stoties darbuotojai keleiviams pataria nelįsti į rentgeno aparatą. Šių skenerių skleidžiama radiacija gali pakenkti.

Ši moteris buvo viena iš maždaug 390 milijonų žmonių, kurie traukiniais keliauja namo per kinų Naujuosius metus, kurie šiemet švęsti vasario 16 dieną.

Per Kinų Naujuosius metus milijonai kinų grįžta namo ir tai yra didžiausia pasaulyje kasmetinė žmonių migracija.

Kinų naujieji metai skaičiuojami pagal Mėnulio metus, kuriuose yra 12 mėnesių. Mėnulio mėnuo – visas Mėnulio ciklas, nuo vienos pilnaties iki kitos. Mėnulio mėnuo paprastai trunka apie 29 – 30 dienų, tad Mėnulio metai yra maždaug 354 dienų ilgumo, 11 dienų trumpesni už Saulės metus.

Dėl to kinų Naujieji metai buvo šiek tiek pritaikyti, tad dabar jie yra lunasoliariniai, tai yra, atsižvelgiama ir į Mėnulio ir į Saulės kalendorių.

Kiekvienas mėnuo prasideda nuo pilnaties. Kas trejetą metų Saulės kalendoriaus atžvilgio prarastos dienos kompensuojamos – pridedamas papildomas mėnuo, kad metų laikai liktų savo vietoje.

Sibel Nicholson
interestingengineering.com

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(24)
(3)
(21)

Komentarai (1)