Skaitmeninė asistentė Alexa išėjo iš proto? Žmonės skundžiasi, kad jos kikenimas tiesiog kelia šiurpą (Video)  ()

Jungtinių Valstijų internetinės prekybos milžinė „Amazon“ pažadėjo išspręsti problemą, apie kurią skundžiasi vis daugiau klientų. Pasirodo, kad kompanijos sukurta skaitmeninė asistentė Alexa ima spontaniškai kikenti, kas žmonėms tiesiog kelia šiurpą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Išmaniųjų „Amazon“ kolonėlių „Echo“ naudotojai apie Alexos kikenimą pastarosiomis savaitėmis ėmė vis daugiau rašyti socialiniame tinkle „Twitter“ ir net ėmė skelbti vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuota, kaip Alexa be jokios priežasties kikena.

„Jeigu Alexa juokiasi tau į veidą, tik pagalvok, ką jis sako tau už nugaros“, – pajuokavo vienas internautas

O amerikiečių elektromobilių gamybos kompanijos „Tesla“ įkūrėjas ir vadovas Elonas Muskas pajuokavo „juodžiau“ ir parašė: „Kiekvieną kartą, kai Alexa nusijuokia, miršta angelas.“

„Amazon“ teigia išnagrinėjusi problemos priežastis ir esą nustatė, kad kartais Alexa klaidingai fiksuoja komandą „Alexa, juokis“ ir ją vykdo. „Todėl mes pakeisime šią frazę į „Alexa, ar gali nusijuokti?“, kas gerokai sumažins tokių „ netikrų teigiamų“ incidentų“, – sakė „Amazon“ atstovas.

Alexą „Amazon“ sukūrė 2014 metais, o vėliau ši skaitmeninė asistentė „persikėlė“ iš „Echo“ kolonėlių į kitus įrenginius ir net automobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Diena.lt
Diena.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()