Štai kas gaunasi, kai į vieną krūvą sudedi „Tesla“ ir „iPhone X“: neįtikėtinai prabangus ir saulės energija maitinamas išmanusis telefonas (Foto, Video)  ()

Rusijos prabangių technologijų prekės ženklas „Caviar“ sukūrė saulės energija maitinamą „iPhone“. Šį telefoną jie pavadino „iPhone X Tesla“. Kodėl toks pavadinimas? Na, šis telefonas atrodo kaip „iPhone“, bet ant korpuso turi įtaisytų saulės elementų, kurie leidžia papildomai įkrauti telefono bateriją. Kokia tokio telefono kaina geriau net neklauskite.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors techniniais parametrais šis telefonas niekuo neišsiskiria, bet jau žinoma, kad jis yra itin brangus. 64 GB vidinės atmininties turintis telefonas kainuoja 3940 eurų, o už 256 GB ROM reikės pakloti apie 4150 eurų.

Telefono apibūdinime „Caviar“ teigia: „Mes 100-u procentų naudojame ateities technologijas, kurios į jūsų gyvenimą atneš dar daugiau komforto, ir, kadangi tai taip pat yra genėtinai svarbu, pasaulį pavers ekologiškesniu. Tai yra naujas plėtros etapas, naujas suvokimo lygis, tai yra pokyčiai, kurie jus nustebins.“

„Caviar“ gamina įvairius prabangius technologinius įrenginius ir jų priedus, kurie yra orientuoti į labai siaurą sritį. Viskas atrodytų kaip ir gerai, bei gana nuobodoka, bet čia nepamirštama pamaloninti ir Rusijos prezidentą Putiną bei jo remėjus.

Vienas jų tinklalapyje esantis produktas, kurį pavadino „Nokia 3310“ (kažkur irgi girdėta? aut. past.), turi auksinę Putino monogramą. Šis titano korpusą turintis telefonas kainuoja 2100 eurų.

Įdomu yra tai, kad telefono pirkimas atliekamas su asmeniniu konsultantu. Kam to reikia yra sunku pasakyti. Bet kalbant apie „iPhone X“ atnaujinimus ir patobulinimus, tai jau nebe pirmas kartas, kai „iPhone X“ padaromas dar prabangesnis nei originali jo versija.

„Feld & Volk“ sukūrė super prabangų iš anglies pluošto pagamintą išmanųjį telefoną su „iPhone“ funkcijomis ir ant nugarėlės esančiu skeleto reljefu. Jį pavadino „iPhone X Crazy Bony“. Beje, galima pasirinkti, kad kai kurios telefono konstrukcinės detalės būtų pagamintos iš 8-nių skirtingų medžiagų, įskaitant marmurą, grafitą ir subtiliai parinktą medieną.

Už „iPhone X Crazy Bony“ prašo 4699 eurų + mokesčiai, bet jei tai atrodo pernelyg pigiai, „Goldvish Eclipce“ visu gražumu demonstruoja, ką reiškia prabangus išmanusis telefonas. Jis aprūpintas 5,5 colių 1080p ekranu, įrašo 4K raiškos vaizdą, darbuojasi su „CyanogenMod“ operacine sistema, kuri jau geriau, kad būtų gera, ne – fantastiška, nes telefonas kainuoja 32800 eurų.

Visi šie telefonai atrodo kiek juokingai ir yra reikalingi tik patenkinti beribei žmonių tuštybei? Galbūt, vienareikšmiško atsakymo greičiausiai čia nerasime. Galima diskutuoti apie tai, kad saulės elementai ant telefono korpuso yra ekologiškas sprendimas, bet tokių bandymų jau buvo ir jie baigėsi nesėkme.

Tiesiog pamąstykime logiškai – kur dažniausiai būna telefonas? Kišenėje, rankinėje, ant stalo arba rankose ir visą laiką saulės elementai, kurie yra telefono nugarėleje, neturi galimybės gauti saulės spindulių ir juos paversti elektros energija. Juolab, kuris iš mūsų nenaudojamą telefoną laiko ant palangės ir dar jį padėjęs ant ekrano? Ko gero nei vienas.

Tad ekologijos su tokiais sprendimais mažai. Čia viskas panašiau į gana aiškų marketinginį ėjimą, į kurį įtraukiamos ir pasaulinio garso kompanijos, bei jų prekės ženklai, kaip „Apple“ su „iPhone“ ir Elonas Muskas su „Tesla“. Juk vien tokių vardų paminėjimas iškart susilaukia didelio dėmesio ir visai nesvarbu ar siūloma prekė ir/ar paslauga turi bent kokį nors ryšį su minimomis kompanijomis bei jų skleidžiama filosofija.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(5)
(15)
(-10)

Komentarai ()