Elonas buvo visiškai teisus dėl „Tesla Model 3 Performance“ - elektromobilis lenktynėse „duoda į kaulus“ šauniajam „BMW M3“ (Video)  (5)

„Tesla Model 3 Performance“ bando tapti nauju lyderiu vidutinio dydžio sedanų kategorijoje ir nukarūnuoti ilgai šią poziciją užimantį „BMW M3“. Manote, kad jis neturi šansų prieš „BMW“? Ką gi, naujausias vaizdo įrašas parodo, kaip „Tesla“ elektromobilis „duoda į kaulus“ šauniajam „BMW M3“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kai tik buvo pristatytas šis elektromobilis, Elonas Muskas teigė, kad „Model 3 Performance“ yra 15 % greitesnis už „BMW M3“. Taip pat jo valdymas yra geresnis nei „BMW“ ir „trasoje Model 3 Performance nugalės bet kurį savo kategorijos varžovą“.

Drąsūs žodžiai galbūt ir būtų likę tik žodžiais, tačiau „DragTimes“ nusprendė šiuos du automobilius išbandyti tikrose lenktynėse ir pasižiūrėti kiek yra tiesos Musko žodžiuose.

„M3“ galingumas yra labai panašus į „Model 3 Performance“, tačiau tikimasi, kad elektra varomos transporto priemonės tiesioginis sukimo momentas bus didesnis ir tai bus didelis pranašumas lenktynėse. Ypač vadinamosiose „drago“ lentynėse, kai automobiliai turi kuo greičiau įveikti trumpą atstumą.

Tad „DragTimes“ išbandė šiuos du automobilius realiomis sąlygomis ir štai koks rezultatas:

Kaip galite matyti iš vaizdo įrašo „Model 3 Performance“ laimėjo abejas lenktynes prieš „BMW M3“ ir jį lenkė daugiau nei įspūdingai.

„Model 3“ sugebėjo nuo 0 iki 60 mylių per valandą (96,5 km/h aut. past.) įsibėgėti per 3,2 sekundes. Ir kas įdomiausia, kad pati „Tesla“ savo reklamoje teigia, jog „Model 3“ įsibėgėjimas siekia 3,5 sekundės.

Tad ketvirtį mylios arba 400 metrų „Model 3 Performance“ įveikė per 11,7 sekundės ir pasiekė 114,5 mylių per valandą arba 184,3 km/h greitį.

O jei vaizdo įrašą pažiūrėsite iki galo, tai pamatysite, kaip „Model 3 Performance“ lenktyniauja su 300 000 JAV dolerių kainuojančiu „McLaren 720S“, kuriam šios lenktynės baigėsi kur kas geriau nei „BMW M3“.

Čia yra pagrindinės „Model 3 Performance“ ir „BMW M3“ automobilių, kurie dalyvavo šiose lenktynėse, techninės specifikacijos:

Nors šis vaizdo įrašas ir tokios lenktynės yra labai smagus vaizdas, bet būtų dar smagiau pasižiūrėti, kaip šie automobiliai atrodytų realioje lenktynių trasoje, o ne vien važiuodami tiesia linija. Tikėtina, kad ateityje pamatysime ir tokių bandymų.

Bet kuriuo atveju „DragTimes“ įrodė, kad Elono Musko žodžiai, jog „Model 3 Performance“ yra 15 % greitesnis už „BMW M3“ yra visiška tiesa. Ir tai tik dar vienas įrodymas, kad elektromobiliai daro vis didesnį spaudimą tradiciniams automobiliams ir savo galimybės nuo jų ne tik, kad neatsilieka, bet ir pradeda lenkti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(31)
(9)
(22)

Komentarai (5)