Miestas, kuriame draudžiama kramtyti gumą, šalis kur leidžiama raganystė, bet baudžiama netikra raganystė, kokiuose greitkeliuose gausite baudą už sustojimą ir kiti keisti pasaulio įstatymai (Video)  ()

Kanada draudžia „netikrą raganystę“. Naujausia tokio įstatymo „auka“ – spalį nubausta kanadietė, kuri prisistato kaip būrėja. Moteris išviliojo iš savo kliento 40 tūkst. eurų. „Tikra raganystė“, beje, Kanadoje yra legali, LRT TELEVIZIJOS laidoje „Laba diena, Lietuva“ pasakoja LRT užsienio naujienų redaktorius Ignas Kinčinas. Jis įvardijo ir daugiau keistų įstatymų, kurie šiuo metu galioja pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Singapūro įstatymai nurodo, kad negalima nei turėti, nei kramtyti kramtomosios gumos. Bauda už numestą gumą arba bandymą įsivežti šį produktą į šalį siekia iki 100 tūkst. dolerių ir kalėjimas. Tai susiję su tuo, kad Singapūro miestas kelis metus iš eilės yra laikomas švariausiu pasaulio miestu ir miesto valdžia siekia išlaikyti šį titulą.

Štai Vokietijoje rekomenduojama važiuojant autostrada turėti pakankamai degalų bake, nes už sustojimą šalikelėje baudžiama 100 eurų bauda. Tai daroma dėl to, kad greitis Vokietijos autostradose yra neribojamas ir taip siekiama išvengti skaudžių eismo įvykių.

Pavyzdžiui, Malaizijoje negalima viešai nešioti geltonos spalvos drabužių. 2016 m. priimtu įstatymu bandyta sutramdyti protestuotojus, kurie rinkdavosi į protestus prieš valstybes vadovus apsivilkę geltonais drabužiais. Nuo tada, kad išvengtų baudų, gyventojai turi rengtis kitos, ne geltonos, spalvos drabužius.

Prancūzijoje taip pat galioja keistas įstatymas – naminių gyvulių negalima vadinti šalies vadovų vardais, o Danijoje negalima sugalvoti atsitiktinio vardo savo naujagimiui. Jei norima visiškai naujo vardo, jį turės patvirtinti speciali komisija.

Daugiau įdomybių – įraše (nuo 19:52):

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(5)
(8)
(-3)

Komentarai ()