Genialu tai, kas paprasta - centus kainuojantis metodas puikiausiai apsaugo nuo populiarėjančio naujų automobilių vagysčių būdo: ką sugalvojo vairuotojas iš Anglijos ir jo atliktas eksperimentas  (1)

Praėjusiais metais internete plačiai pasklido vaizdo siužetas, kuriame užfiksuota, kaip vos per keletą minučių vagys nuvarė prabangų automobilį. Bet, pasirodo, yra nebrangus būdas, kaip apsaugoti beraktes užvedimo sistemas turinčius automobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinėje Karalystėje sunkvežimio vairuotoju dirbantis Adamas Farmiloe atskleidė, kad tam nereikia jokios papildomos įrangos.

Britas panaudojo paprasčiausias tuščias gėrimų skardines, į kurias įdėjus raktą ryšys tarp jo ir automobilio kompiuterio nutrūksta. Nors talpos viršus atviras, aliuminio lydinio sienelės vis tiek užblokavo signalą.

Vyras pademonstravo, kad paspaudus užvedimo mygtuką prietaisų skydelyje buvo rodomas pranešimas, jog nėra rakto.  Šį metodą taip pat sėkmingai galima taikyti laikant raktelius namuose. 

Šiuolaikinė vagių naudojama įranga prailgina rakto veikimo nuotolį arba nukopijuoja jo skleidžiamą signalą. Kai ryšys užblokuotas, jį perimančių prietaisų naudojimas neduos jokio efekto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(65)
(23)
(42)

Komentarai (1)