Keleivių būna ir labai šlykščių - užsirūkė, o tada atsitraukė kelnes  ()

„Saudi Arabian Airlines“ vykdomas skrydis iš Džedos į Delį nebuvo niekuo išskirtinis. Išskyrus tai, kad nusileidus teko suimti kaip reta šlykštų keleivį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abdulas Shahidas Shamsudeenas, 24-erių metų amžiaus keleivis, galėjo sau ramiai keliauti į Indiją, tačiau jauną vyrą ištiko problema - jis užsinorėjo parūkyti. Būdamas neišsilavinęs ir nemandagus jaunuolis, jis ėmė ir prisidegė cigaretę. O kas? Kiti gali ir pakentėti, juk jam reikia rūkyti!

Prie vyro priėjo skrydžių palydovė, kuri tikriausiai naiviai tikėjosi, kad keleivis tiesiog nėra susipažinęs su civilizuoto pasaulio taisyklėmis. Ji paprašė keleivį užgęsinti cigaretę ir paaiškino, kad lėktuve rūkyti griežtai draudžiama. Vyras, kuris tikriausiai anksčiau keliaudavo tik ant asilo nugaros, negalėjo patikėti, kad jam taisykles aiškina ne kas kitas, o moteris. Taigi, jis ją išplūdo visais žinomais seksistiniais keiksmažodžiais ir grasinimais.

Skrydžių palydovė pasikvietė pagalbą - atėjo dar keli palydovai, kurie patvirtino bendradarbės žodžius. Tokiose situacijose svarbiausia, kad keleivis nurimtų. Jei jo nuraminti nepavyktų, lėktuvui tektų nutūpti. Tai labiausiai sugadintų ne Abdulo, o kitų keleivių dieną. Tikriausiai nemandagus keleivis dėl to dar ir apsidžiaugtų - juk vėliau abiems savo draugams galėtų pasakoti, kad dėl jo vieno lėktuvas turėjo neplanuotai nutūpti. Tačiau ir užgęsinęs cigaretę keleivis nesiliovė - mikliai atsisegė kelnes ir į atvirą užtrauktuką parodė pirštu. Sunku suprasti, koks tai buvo gestas, tačiau skrydžių palydovė suprato, kokie aidai skamba keleivio galvoje ir informavo oro uosto darbuotojus.

Kas sekė toliau? Ogi įprasta procedūra. Kai lėktuvas nusileido Indiros Gandi tarptautiniame oro uoste, į jį įlipo policijos pareigūnai, kurie sulaikė vyrą. Pasikeitę kelionės planai apie save primins dar ne kartą, nes keleiviui pateikti kaltinimai net pagal du punktus - priekabiavimą ir moterį žeidžiančių gestų rodymą. Abdulas, beje, yra iš Indijos (kaip jam pavyko be incidentų nusigauti iki Saudo Arabijos - mįslė), todėl, tikimės, jo oro uoste laukė pasiilgę giminaičiai.

Daug žmonių nevertina kitų darbo, jei už jį tiesiogiai ar netiesiogiai moka patys. Taip, jūsų už bilietą sumokėti pinigai padeda sumokėti atlyginimus skrydžių palydovams. Tačiau dėl to jūs iš jų galite tikėtis mandagumo ir pagalbos, o ne nuolankumo ir padlaižiavimo. Jūsų elgesys lėktuve, traukinyje ar autobuse turi būti toks, kad kiti keleiviai neturėtų dėl ko skųstis. Jei tik imate kelti triukšmą, drumsti kitų keleivių ramybę, nepagarbiai elgtis su darbuotojais, esate pats kaltas, jei būsite išspirtas į lauką.

Neseniai rašėme apie už garsiai pasakytą juokelį iš lėktuvo išprašytą keleivį. Galbūt skrydžių palydovė toje situacijoje ir pasikarščiavo, tačiau tos visos situacijos nebūtų apskritai, jei keleivis nebūtų garsiai reiškęs nepasitenkinimo ir taip drumstęs kitų keleivių ramybės. Skrydžių palydovai yra apmokyti vertinti keleivių elgesį - jei yra ženklų, kad keleivis kels problemų, jo reikia atsikratyti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(6)
(2)

Komentarai ()