Pasprukęs oro uosto vežimėlis sulaukė lygiaverčio priešininko – savaeigio konvejerio (Video)  ()

Čikagos Tarptautiniame O'Haro oro uoste ką tik įvyko neįprastas incidentas. Motorizuotas maistą išvežiojantis vežimėlis staiga ėmė suktis lyg pašėlęs. Vairuotojo vieta buvo tuščia ir darbuotojai galėjo tik iš šalies stebėti užverdantį chaosą. Tačiau tuomet atskubėjo pagalba.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš tikrųjų, dabar tai – juokingas įvykis, tačiau viskas galėjo baigtis rimčiau. Tas išprotėjęs vežimėlis sukosi važiuodamas atbulas ir su kiekvienu apsisukimu artėjo prie šalia stovinčio ir keleivių laukiančio „American Airlines“ regioninės šakos lėktuvo. Galite neabejoti, kad jei vežimėlis būtų pataikęs į „Embraer ERJ-145“ nosį, skrydis būtų buvęs atidėtas rimtesniam laikui.

Elektrinis vežimėlis sukosi tarsi prieš žmones sukilęs robotas. Savo kelyje jis traiškė skardines ir aplink išmėtytą maistą, kurį pats ir atvežė to paties lėktuvo keleiviams. Aplink sustoję darbuotojai tik svarstė, ką gali padaryti, tačiau vežimėlis judėjo per greitai, kad į jį būtų galima tiesiog įšokti. Taigi, prireikė netradicinio sprendimo.

Šalia stovėjo ir savaieigis konvejeris – kita oro uosto mašina. Į jį įšokęs darbuotojas nusprendė visiškai pašalinti grėsmė – ne šiaip pastojo kelią chaotiškam vežimėlio sukimuisi, bet jį taranavo ir apvertė. Incindentą filmavę žmonės ėmė ploti – „Va kaip tai daroma!“

Ir plojo jie ne be reikalo. Neaišku, ar tai buvo jų laukiantis lėktuvas, bet jei taip, tuomet jiems pasisekė – „American Airlines“ žiniasklaidai atskleidė, kad dėl incidento skrydis vėlavo tik 10 minučių. Tokį laiką įmanoma atsigriebti ore, jei tik tam yra noro.

Incidento priežastys dar bus tiriamos. Kol kas oro linijos trumpai tepasakė, kad užsikirto vežimėlio akceleratorius. Svarbiausia, kad incidento metu nenukentėjo nei orlaivis, nei žmonės. Na, nebent kam nors pritrūko saldaus gazuoto gėrimo skardinės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(18)
(2)
(16)

Komentarai ()