Skaitytojo idėja: kaip galima patobulinti vidaus degimo variklį, kad jis taptų 30 % efektyvesnis  (13)

Technologijos.lt redakcija kasdien sulaukia daugybės įvairiausių laiškų su pranešimais spaudai, klausimais, o kartais tiesiog netradicinėmis skaitytojų idėjomis. Viena iš tokių - jūsų dėmesiui apie vidaus variklio patobulinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Laišką ir video atsiuntęs Mindaugas deja, bet nepasidalino nei skaičiavimais, nei eksperimentais, nei matavimų rezultatais, tad jei tokie pristatymai vyko ir kitur, nekeista, kad jo idėja mažai ką sudomino, nors ir skamba įdomiai. Bet, nenorėdami, kad ir mus laikytų nupirktais naftos pramonės, skelbiame jo laišką ir nufilmuotą video - gal su laiku sulauksime ir informacijos apie eksperimentus, realius testų duomenis, patikimumą ir t.t. 

Nekoreguotas laiško turinys:
Esmė tokia, kad po daug metų darbo ir daugybės bandymų, išradimų srityje man pavyko išrasti tobulesni vidaus degimo variklį, kuris apie 30% efektyvesnis už dabar gaminamus naujiems automobiliams. Jeigu automobilių gamintojai pradėtu gaminti naujiems automobiliams tokius variklius, tai po keleto metų sumažėtų transporto sukeliama tarša ir įtaką klimato kaitai.
Pasauliniu mastu.
Manau visuomenė turi žinoti tiesą. Pasaulyje yra šitas ir dar kitų gerų išradimų, kurie pagerintų situaciją Žemėje ir žmonių sveikatai bei klimato kaitai. Bet žmonėms, esantiems valdžioje nelabai rūpi. Nereikia nė sąmokslo teorijų, kad jau senai važinėtume į bakus pildami vandenį. Jeigu ne naftos pramonė būtu nupirkus ar padarius viską, kad tokie išradimai neišvystų dienos šviesos ir nekristų naftos kaina bei paklausa pasaulyje.
Tiesa ta, kad apie mano išradimą žino dalis seimo narių, ES parlamentarų, ministrų, buvusi Prezidentė ir esamas Prezidentas. Ir tiesiog viskas užglaistoma ir nejuda. Jeigu būtu jiems rūpėję, gal jau dabar iš gamyklu riedėtų ekonomiškesni ir mažiau taršūs automobiliai. Ir po kurio laiko jau kvėpuotume švaresnį orą ir mažiau kenksminga mūsų ir vaikų sveikatai.
Manau, gal viešumas padės ir žmonės bent žinos, kad yra tokių išradimų.

Mindaugas Filipavičius 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(41)
(74)
(-33)

Komentarai (13)

Susijusios žymos: