Tokia tvarka patiks ne visiems, bet kai kuriems bus tikras išsigelbėjimas - štai kaip keliausime lėktuvais ir kokią tvarką taiko skirtingos šalys  ()

COVID-19 pandemija atsitraukia. Šiltesni orai ir žmonių pastangos stipriai sumažino šios virusinės infekcijos plitimą. Taigi, po truputį vėl imsime keliauti. Tik kaip? Kai kurios šalys siūlys vietoje iš karto išsitirti, ar nesergate COVID-19.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš Kinijos pasklidęs SARS-CoV-2 virusas galėjo būti suvaldytas, jei tik pirminiai židiniai būtų buvę izoliuoti. Tačiau Kinija neskubėjo to padaryti, kitos šalys, atrodo, ignoravo riziką ir didžiausias 2020-ųjų metų pradžios įvykis yra visą pasaulį apėmusi pandemija, kurios padarinius matysime dar ne vienerius metus.

Tačiau gyvenimas nesustoja. Atsitraukianti COVID-19 banga jau leidžia keliauti. Tačiau jei tai darysime neatsargiai, greitai sukelsime antrąją COVID-19 bangą. Taigi, skirtingos šalys vis dar taiko skirtingus apribojimus.

Pavyzdžiui, jau galite skristi į Vieną. Tačiau ten turėsite pateikti šviežią pažymą, kad nesergate COVID-19. Tokios neturite? Na, tuomet galite rinktis vieną iš dviejų išeičių - izoliuotis 14 dienų arba vietoje pasidaryti 190 eurų kainuojantį testą. Tuo tarpu atvykusieji į Liuksemburgą bus tikrinami nemokamai.

Japonija vis dar taiko griežtas saugumo taisykles - į šalį įleidžiami tikrai ne visi. Tie, kurie atkeliauja, taip pat vietoje, tiesiai oro uoste gali pasidaryti COVID-19 testą. Pietų Korėjos tarptautiniuose oro uostuose jau porą mėnesių galioja panaši tvarka. Testai atliekami ne visiems, bet tik tiems, kurie atkeliauja iš labiausiai pandemijos paveiktų šalių. Kaip ir anksčiau, keleiviai stebimi nuolat, bandant pastebėti ligos simptomus, tačiau testai atliekami net tada, kai jokių matomų simptomų nėra. Honkonge taip pat galioja panaši tvarka. Visais šiais atvejais rezultatų tenka laukti pačiame oro uoste.

Islandija planuoja nuo birželio 15 dienos atverti šalies sienas turizmui. Kadangi ši nedidelė valstybė turi tik vieną oro uostą ir yra saloje, kontroliuoti atvykstančiųjų srautus nėra sudėtinga. Visi atvykstantieji bus tikrinami tiesiai oro uoste. Jiems taip pat teks atsisiųsti vyriausybės sekimo programėlę, kurią jau turi beveik pusė Islandijos gyventojų. Islandija labai rimtai žiūri į COVID-19, nes šalis jau yra išsivaliusi nuo to prakeikto viruso - Islandijoje yra vos du aktyvūs COVID-19 atvejai.

COVID-19 pandemija verčia rūpintis visuomenės sveikata. Tačiau lygiai taip pat svarbu ieškoti būdų atgaivinti ekonomiką ir sugrąžinti laisves žmonėms. Ne visos priemonės patiks visiems keliautojams, tačiau nei viena pandemija netruko amžinai, savo galo sulauks ir ši.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(5)
(-3)

Komentarai ()