Ar esate patyrę prokrastinaciją? Kad ją įveiktų, Victoras Hugo dirbo visiškai nuogas, Demostenas nusiskusdavo pusę galvos plikai, o Billo Clintono aplinka tiesiog nervindavosi ir laukdavo  (6)

Prokrastinacija - sėkmingo žmogaus priešas? Nebūtinai. Daugybė itin sėkmingų asmenybių buvo užkietėję darbotvarkių priešai. Victoras Hugo, Demostenas ir Hermanas Melvilleis naudojo įdomius būdus prokrastinacijai įveikti.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2020-09-30 Ar esate patyrę prokrastinaciją? Kad ją įveiktų, Victoras Hugo dirbo visiškai nuogas, Demostenas nusiskusdavo pusę galvos plikai, o Billo Clintono aplinka tiesiog nervindavosi ir laukdavo  (6)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Demostenas (384–322 m. pr. m. e.) buvo graikų politikas ir oratorius - abiems šioms veikloms reikėjo įgūdžių ir daug darbo. Problema ta, kad jaunasis Demostenas buvo tinginys, todėl turėjo prisiversti save dirbti. Teigiama, kad jaunystėje jis nusiskusdavo pusę galvos plikai. Taip atrodydamas jis negalėjo išeiti į viešumą, todėl buvo įkalintas savo namuose, kur neturėjo jokios kitos veiklos, išskyrus darbą.

Victoras Hugo (1802-1885 m.) - garsusis prancūzų rašytojas, parašęs „Vargdienius“ („Les Misérables“), irgi ne visada degė noru dirbti. Jis liepdavo savo tarnui išnešti visus jo drabužius ir dirbdavo nuogas tol, kol aprangą atgaudavo. O tarnas ją parnešdavo tik nustatytą valandą, todėl Hugo negalėjo niekur išeiti ir buvo priverstas dirbti.

 

Hermanas Melvilleis (1819-1891 m.) buvo amerikiečių rašytojas, labiausiai išgarsėjęs kaip romano „Mobis Dikas” autorius. Jis puikiai suprato, kad turi ir rašytojo talentą, ir puikių idėjų knygoms, tačiau jam buvo sunku išlaikyti norą dirbti. Taigi, jis prašydavo žmonos, kad ji prirakintų jį prie stalo.

Kad ir kaip keistai tai skambėtų, kartais laiko spaudimas yra būtinas norint įvykdyti užduotį. Kai kurie žmonės yra produktyviausi, kai skuba. Wolfgangas Amadeus Mozartas (1756-1791 m.) vieną garsiausių savo kūrinių operą  „Don Giovanni” greičiausiai užbaigė diena prieš premjerą. Ir be jokios kitos priežasties - jis tiesiog negalėjo prisiversti dirbti anksčiau.

 

JAV prezidentas Billas Clintonas paskutinėmis akimirkomis peržiūrėdavo savo kalbas. Jo aplinka nekentė šio įpročio, tačiau darbas visada būdavo užbaigtas.

Tiesa, reikėtų pasakyti ir tai, kad daugybė labai garsių ir labai žymių žmonių prokrastinacijos niekada neįveikė. Pavyzdžiui, šalia didžiulio mokslo ir meno lobyno Leonardo da Vincis paliko daugybę neužbaigtų darbų.

O kaip jūs galite nugalėti prokrastinaciją? Galima surašyti šimtus patarimų - gerinkite savo darbo aplinką, pradėkite nuo sunkiausių darbų, struktūruokite savo pertraukėles, popieriuje žymėkite darbų sąrašą. Tačiau tiesa yra ta, kad jūs esate ir dresuotojas, ir dresuojamas gyvūnas. Tiesiog turėsite išsiugdyti tą valią dirbti tada, kai reikia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(17)
(2)
(15)

Komentarai (6)