Viskas, ką svarbu žinoti apie vakcinas nuo COVID-19: kaina, skiepijimo eiliškumas ir šalutiniai poveikiai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2020-12-30 13:03
Nes dar nepraėjo ilgas laikas, kad būtu aiškus ilgalaikis poveikis.
Evil Goku 2020-12-30 13:46
O dėl šalutinių poveikių, tai tie kas kuria ir tiria tokias vakcinas daugiau už tave nusimano, ir jie mato, kad nėra dėl ko susidaryti šalutiniam poveikiui, o ir tyrimai jo neparodė. Bet jei save laikai Napaleonu ir Kristumi, tai taip, tu protingiausias o visi debilai. Tik neužmiršk Uspaskyho vandens prisipirkt.
bahuriux 2020-12-30 14:18
Tau trūksta logikos, ar kas yra? Kaip gali daryti išvadas apie ilgalaikį poveikį per trumpą laiką? Gal geriau tu pats nusipirk to uspaskio vandens, kad protas prašviesėtu. 10% medicinos darbuotojų nesiskiepyja, eik jiems paaiškink kokie jie debilai.
Evil Goku 2020-12-30 14:36
O tu paaiškink 90% darbuotoju, kad esi daug protingesnis už tuos kurie kuria ir tiria vakcinas ir nustatei kad vakcina yra daug pavojingesnė nei covid-19. Jeigu nėra kam sukelti šalutinio poveikio, tai dažniausiai šalutinis poveikis ir nesukuriamas. Ne kažkokią antimateriją ar naują cheminį elementą leidžia. Gerai kad jau atsigėrei Viktoro vandens, tiesiog trykšti šviesiu protu.
immortallt 2020-12-30 16:25
Bahuriux, biški ramiau. Straipsnis pokreiviai parašytas. 10% nesiskiepija, nes jie jau turi susidariusį imunitetą. Taip pat ten yra tokio personalo, kurie Viktoriuko vandenį jau perka, tik tas personalas tai ne rimti gydytojai. Šeimos gydytoja mano močiutei su kraujo vėžiu siūlė stebuklingo medaus parduoti už 500 litų. Nereiškia, kad jei dirba sveikatos sektoriuje tas žmogus yra protingas ar supranta ką daro. Jei dirba kokį techninį darbą, ar kaip mano močiutės atveju geriausiu atveju atskiria virusą nuo bakterijos ir išrašo siuntimą kur pats pacientas paprašo ir gauna pakyšos, tai iš tokių žmonių tikėtis mąstymo - sunku. Kalbant apie ilgalaikį poveikį, jei peimsi ir padarysi iš tų pačių medžiagų ne klubo sąnarį, o riešo sąnarį, tai ar ilgalaikis poveikis kaip nors skirsis? Ne, patikrini skirtumus trumpuoju laikotarpiu ir ilguoju laikotarpiu gali daryti išvadas apie ilgalaikį poveikį. Vakcinos nėra nauja, pasyvios dalys vakcinose senai ištirtos ir viskas ten aišku. Klausimas yra dėl aktyvių ingredientų, bet jų poveikis yra ribotas, tai ir ištyrė, kaip tas poveikis veikia. Pavyzdys iš labiau įprasto gyvenimo - netirsi kokia vinių įtaka potvyniams, nes žinai, kad vinys potvyniams neturi jokios įtakos iš viso. Ir jei tu kalbi apie ilgalaikius, tai yra kartoms poveikį, ar 20+ metų poveikį žmogui, tikiuosi tu supranti, kad daugumos vaistų turėtum atsisakyti, nes retas jų tiek egzistuoja. Ypač jei turi omeny ne tik atskirus aktyvius ar pasyvius junginius, bet kaip visą vaistą.
bahuriux 2020-12-30 17:11
Aš tik noriu prigesinti betavaxerių entuziamą, susilpninti jų tikėjimą ir sustiprinti kritinį mąstymą (taip būtent tikėjimą, o ne mokslinius faktus paneigti). mRNR ir RNR poveikį daro lastelėse ir ne imuninėse, o visose lastelėse tie RNR išprovokuos lasteles gaminti baltymus panašius į viruso tų kabliukų baltymus, tada imuninės lastelės puls tas lasteles kurios turės paviršiuje to baltymo, kitaip sakant skiepas sukurs feikinę ligą ir "valgys" tas lasteles kurios bus "užkrėstos". ilgalaikiai šalutiniai poveikiai gali būti padidėjusi vėžio rizika, padažnėjusios alergijos ir autoimuninės ligos, po kelių metų ar po dešimčių metų gali padaugėti apsigimimų. Tiesiog negalima tvirtinti kad ilgalaikėj perspektyvoj ta vakcina yra saugesnė ir sukels mažiau mirčių nes tam turi praeiti laikas, kolkas tiesiog nėra duomenų. Aš išvis neleisčiau skiepyti iki 45 metų žmonių išskyrus savanorius, nes tikimybė maža kad nuo koronos pasireikš sunkios komplikačijos iki minėto amžiaus. Aš nesu antivaxeris, bet būti betavaxeriu manes neprivers, nebent su šautuvu varys visus.
menten 2020-12-30 17:18
? Pradedant nuo to, kaip mRNR patenka į ne imunines ląsteles (ne imunokompetentines) ir autoimuninės reakcijos mechanizmą. Be to - mRNR yra trumpaamžė molekulė, žmogaus organizmas negeba sintezuoti baltymų ilgiau nei degraduoja mRNR, praėjus kuriam laikui mRNR žmogaus organizme nebelieka, kaip ir S baltymo. mRNR yra ir pačiame COVID viruse (SARS-CoV-2), jis taip pat patenka į kraują, limfą ir aptinkamas įvairiuose organuose - kaip ir kitų patogenų atveju. Jei tai, ką kalbi būtų tiesa - ir COVIDas sukeltų tokias pačias reakcijas. Ai ir dar - kaip tai gali sukelti vėžį? (nes jo išsivystymo mechanizmas visiškai kitoks)
bahuriux 2020-12-30 17:28
http://www.technologijos.lt/n/mokslas/z ... s-ju-nauda
menten 2020-12-30 17:36
Čia nerašoma nieko panašaus, ką tu sakei. Vėžio ląstelės gamina mutavusius baltymus iš žmogaus DNR, o ne kažkokio viruso RNR. Ten tiesiog paaiškinama, kad tokio tipo vakcinos potencialiai galės būti naudojamos vėžio gydymui. (o ne kad sukels vėžį)
immortallt 2020-12-30 20:54
Bahuriux, nu nesupranti biotechnologijų, aš irgi jų nesuprantu, žmona mano supranta labai gerai, pati laboratorijoje daug laiko sumarinavus, tai ką sako menten yra tiesa. Ir nei alfa, nei beta testavimas vyksta. Čia toks testavimas, kaip Mersui uplift'ą išleidus.