Elonas Muskas aplenkė „Amazon“ įkūrėją Jeffą Bezosą ir ką tik tapo turtingiausiu žmogumi pasaulyje - Elono reakcija sužavės

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-01-09 15:13
Va čia ir baigiasi mūsų diskusija. Žmonės kurie taip šneka yra verti sėdėti tyliai totalitariniam rėžime, ir garbinti savo super imperatorių. Visą tai galiu perfrazuot į "Padaryk bent tūkstantąją dalį to ką padarė stalinas, ir tik tada galėsi jį kritikuoti".
vazzy 2021-01-09 15:37
normalų gyvenimo ritmą.. kas čia per pateisinimas? visi to norėjo, bet jeigu tai kertasi su mokslininkų ir epidemologų siūlymais tai nėra siekis užtikrint normalų gyvenimo ritmą. čia tas pats kur Lietuvoje naktinių klubų savininkai norėjo paduot į teismą vyriausybę, nes sustabdė jų "normalų gyvenimo ritmą" https://www.delfi.lt/verslas/verslas/vi ... d=85546257 o jeigu taip kiekvienas paveiktas verslas norės "palaikyti normalų gyvenimo ritmą" ir paduos ieškinius į teismą ir visaip kitaip trukdys įveikti pandemiją? o tas argumentas, kad negali kritikuot nes tiek nepasiekei, nepaisant žalos kokią tas asmuo daro tai išvis apgailėtinas. vienas toks austras tapo Times metų žmogumi už savo pasiekimus, kažkaip tas niekam netrukdo jį kritikuoti..?
immortallt 2021-01-09 19:03
Conjurer, iš eilės Laiko patikrinti dalykai - elektrinis automobilis pirmas buvo prieš daugiau nei 100 metų, bet kai Tesla įkūrė, visi aiškino, kad tik golf kartams tinkamas dalykas. Toyota tik šįmet visgi pripažino, kad elektromobiliai turi ateitį. Kitų gamintojų prieš kelis metus, po to kai išėjo Tesla Model S arba jau ir 3. Aišku, gal po 20 metų ir taip būtų atsiradę, o gal ir ne. Dabar jau nežinosime, bet tai kad kiekvienas gamintojas lygiuojasi į Tesla, tai ir parodo, kas yra technologijų lyderiai. Musk'as apie daug ką kalba, bet tai nereiškia, kad viską ir daro. Kuo tai susiję - nežinau. Astronomai starlink nepatenkinti - visi kažkuo nepatenkinti visada būna. Nieko naujo. Kad elektriniai motorai galingesni nei VDV buvo aišku visą laiką, todėl galingesni garvežiai visą laiką yra elektriniai, tik elektrą būna gamina dyzeliniai generatoriai. Esmės nekeičia, iki Tesla Roadster niekas nežiūrėjo į elektromobilius rimtai. Kuris iš didžiųjų automobilių gamintojų turėjo pilnai elektrinę versiją masinėje gamyboje, kuri po to nebuvo palaidota dykumoje. Ir ne, netraukiame nesėkmingų bandymų į palyginimus, padaryti kažką nesėkmingai taip, kad niekas daugiau nejudina 10 metų yra viena, padaryti taip, kad visi didžiausi automobilių gamintojai pradeda pulti kurti elektrinį automobilį, kad konkuruotų su tavimi - jau visai kita. Musk'as kuria gerus dalykus, kurie padės įvekti vieną didžiausių žmogui iššūkį - susimažinti taršą transporte. Ir aišku, jis nesukūrė pats visko, ir jis net nesiekė pirma pasidaryti biznio iš elektromobilių, o iš akumuliatorių. Net įgarsino, kad jo tikslas yra išjudinti elektromobilius ir gaminti akumuliatorius, nemomakai patentais elektromobiliams leido naudotis. Ir šiaip aš tokio požiūrio, kad iš to, jog šulinius kasa, namus stato ir pan. nulis naudos. Kodėl? Nes jie patys to nepradės daryti, tu jiems duosi "žuvį" ir nuo to niekas nepasikeis. Geriau greitesnė transformaciją į taršos mažinimą. Spartesnė technologijų pažanga. Ir ne esmė man, jis turtingiausias ar ne, ne čia yra akcentai. Ir taip, su tokiais žmonėmis dirbti reikia juodai, bet durnas turi būti, kad galvot, jog vadovas, kuris pats miega esant reikalui darbe, nereikalaus to paties iš darbuotojų. Tik viena yra, kai jis pats taip dirba, kita, kai guli Maldyvuose, bet to reikalauja iš darbuotojo. Teko dirbti abiems, tai pirmuoju atveju nors ir tuo metu būna pikta, bet ilguoji džiaugiesi rezultatu. Antruoju, nenori gyvenime daugiau matyti.
immortallt 2021-01-09 19:55
Ekstra, nė vienas nesame tobulas, ir kiekvienas turi savo gerų savybių, ir blogų. Niekas nesako, kad visi Musk'o sprendimai yra geri ir altruistiški, ar kad nedaro klaidų. Jei kažkas apie kažką taip kalba - tai sudievina ir nemato realios situacijos. Tačiau dėl klaidų nurašinėti žmogaus pasiekimus, yra neadekvatu.
femto 2021-01-09 20:39
Gerai, pasakysiu kitaip, nes man mano laikas brangus Kritikuokit kiek norit, pasigaunat vieną žodį ir išpūčia burbulą iš nieko. Paprastai kalbant, tu esi kaip skruzdelė drambiui - niekas. Skaityk, ką immortallt rašo, nes akivaizdu, kad nesigaudai aplinkoj, burtininke
DarkNRG 2021-01-09 23:46
O pagal tave, visi privataus sektoriaus darbuotojai turejo sest i karantina? Ne visi juk gali is namu dirbt ypac gamyklu darbuotojai. Ir aisku, pagal tave Muskas dar jiems ir is savo kisenes turetu moket?
eXpo 2021-01-10 00:40
Tos akcijos, tie turtu skaiciavimai pagal jas... Viena klaida - akcijos krenta 10%, didele klaida - akcijos krenta per pus ir pan. Nors realiai turtas nei sumazeja nei padideja , bet virtualiai kinta kartais per metus.
zaliaakis 2021-01-10 10:29
Skaičiavimas aišku keistas... Bet akcijos ne dėl klaidų krenta. Viskas paprasčiau. Jei jas kas perka brangiau nei kainuoja , jos kyla. Jei dauguma parduoda, jos krenta. Jei atsiranda tikinčių kompanijos ateitimi, jų didžiuma neparduoda, laukia. Jos vėl nesugeba žemai nusileisti, o laikosi ir po truputį kyla. Ir dar trupuciuka yra kitų povandeninių srovių....
conjurer 2021-01-10 16:01
Tuo kad taip kuria savo asmenybės kultą. Pristato visokių projektų, kurie yra per sudėtingi kad būtų įgyvendinti (hyperloop), ar mažiau optimalūs nei esami (hyperloop vs maglev, požeminės mašinos vs metro), ar tokių kurių technologijos nėra išdirbtos (milijonas žmonių marse, kai neaišku kaip mes juos ten išmaitinsim). Taip pat kai kurie dalykai kuriuos jis skelbia yra akivaizdus akių dūmimas (6x daugiau talpos turinčios baterijos, kurių tūris 6 kart didesnis nei tų su kuriomis lyginama). Keldamas asmenybės kultą, per melagingus pasisakymus, jis kelia savo turtų vertę. Nesakau kad tai bloga verslo praktika, bet daug žmonių šventai tiki viskuo ką jis sako. Tai kad jis turi dvi sėkmingas firmas, verčia visus galvoti kad visi jo projektai bus sėkmingi. Ir tada kažkas su kritiniu mąstymu pasakęs kad tas ir tas neveiks, ar bus labai nepraktiška, būna užvartytas argumentais "pasiek jo lygį, tada galėsi kalbėti". Na kaip minėjau, asmenybės kultas jau pasiektas. Didelė dalis šio forumo lankytojų yra musko simp'ai. Belieka laukti koncentracijos stovyklų tiems, kas juo netiki. Nes kas trečias pasisakęs šioje temoje mane ten norėtų nusiųsti.
kag 2021-01-10 16:55
na, bet ir nusivaziavot... atejau atsitiktinai paskaityti komentaru, 1 lapa patraukiau... noriu tik priminti, kad ne viskas yra tiesa, kas noretumete, kad butu tiesa. galiu tik konstatuoti fakta ir priminti, kad tiek muskas, tiek s. jobsas, tiek wozniakas, tiek b. geitsas pakeite jusu gyvenimus ir nera visiskai svarbu kiek kas uzdirbo ar turi pinigu, ar kas buvo ju konkurentai ar finansiniai, ar moraliniai tikslai.. tad galit kliedeti apie tai kas pagal jus ir kaip turetu buti, bet ne jusu tai rankose, nes jus sedit cia ir esat paveikti ju technologiju tiesiogiai ar per ju konkurentus.
Benediktas 2021-01-10 17:16
Aš manau, kad visi, kurie kuria tai, apie ką svajoja yra maladiec. Gaunasi ar nesigauna, kitas dalykas. Niekada nesijuokiu iš žmogaus, kurio tikslai buvo aukšti, geri ir jam nesigavo, nuprognozavo per greitą laiką. Priešingai - jaučiu jam pagarbą, kad jis turi drąsos tai daryti realiai. Nes pagalvojo galbūt daug kas, bet neišsdriso. O klaidų nėra, tik patirtys - jei ne jam, tai kažkam kitam bus bus lengviau tai įgyventinti, nes pražia bus praminta. Ir tam reikia pinigų, bendraminčių.
Talkatif 2021-01-10 21:46
Kažkaip žmonėms labai reikia stabo. Atsitraukė vakarai nuo religijos ir vis labiau ant asmenybės kultų lipa. Jobsas, Paksas, Vova, Muskas, Trumpas, Šimonytė, SS ir t.t. Žmonės ne šiaip jais pasitiki, bet ir primeta jiems įsivaizduojamas savybes, užkelia ant balto arklio, pradeda tikėtis iš jų nerealių reikalų. Patys pradeda dėl savo stabukų cirkus išdarinėt. Įdomu jau pribrendom prie naujo hitlerio. Stabams irgi nesaldu. Reikia būt labai stipria asmenybe, kad neišprotėt.
Benediktas 2021-01-10 21:57
Kodėl stabo - stabas, tai kai jam meldiesi, laikai jį dievu. Jei taip atrodo, tai tik atrodo. Galėčiau vardinti: Tesla, SpaceX, Starlink - tikrai išskirtiniai startupai. Bet, kai žinau, kad jų visų vadovas Musk, tai man taip paprasčiau. Jei nežinočiau, kas joms vadovauja, tai sakyčiau labai puikiai dirba tos įmonės, įneša inovacijas į realų gyvenimą. Ar turėtume nematyti, ignoruoti tas įmones ir jų vadovą? Kodėl? Visada pasidžiaugiu ir kitų įmonių pasiekimais. Netgi Rusijos, jei tai būna ne feikas Aišku, retai tai būna, sunku dabar ir prisiminti, kada buvo paskutinis svarbus pasiekimas Rusijoje arba tiesiog realizavimas produktuose. Na Krymo tiltas - įspūdingas statinys, bet man atrodo projetavimo ir statybos darbus atliko kitų šalių subrangovai, jei ne klystu. Vakcina - bet nepraejusi visu reikalingu bandymu. Rusijos hakeriai kieti, ABBY Finereader OCR, Telegram ir Yandex neblogai veikia, Veido keitimo AI neblogai veikia. Bet dauguma topinių IT specialistų išvažiavo į Ameriką. Kažkokių svarbių technologinių pasiekimų, kurie įsilietų į visą pasaulį per 20 metų iš Rusijos kažkaip nepamenu. Jei būtų straipsnis apie Bioston Dynamics - irgi puiki kompanija, žaviuosi, kokį pranašumą jie jau pasiekė. Apple puikų ARM procesorių išleido ir atsisakė x86 architektūros CPU. Branduolinės sintezės reaktoriai - taip pat labai įdomu progresas įvairiuose pasaulio kontinentuose. Bet šis straipsnis apie Musk, todėl apie BD ir kitas įmones nerašau. Kai bus straipsnis apie jas - rašysiu. P.S.Prisiminiau Rusijos kosmoso pramonės vadovas - Rogozinas prieš kelis metus pasiūlė amerikiečiams į kosmosą kilti batutu, jei nepirks variklių iš Rusijos. Po kelių metų, kai SpaceX su NASA pagalba sukūrė savo variklius ir pristatė kosmonautus TKS, Muskas atsakė, kad batutas suveikė - argi nejuokinga situacija?
vazzy 2021-01-11 00:02
viskas yra okey su Tesla, ji įnešė naują kryptį į auto rinką, labai džiaugiuos dėl to, bet va čia prasideda įdomioji dalis, kur prasideda Musko sudievinimas, kai žmonės perka belekokios vertės Tesla akcijas nes šventai tiki, tiki ta prasme, kaip Dievu, kad tikėtu, kad Tesla ir sukuria tokią vertę kokia yra jos akcijos kaina, nors dabar P/E ratio 1743, kas yra, kad per tiek metų įmonė uždirbs tiek pinigų kiek dabar vertos jos akcijos. ir jie tuo šventai tiki, kad tas skaičius nukris iki 20 ar 10 ir ne dėl to, kad kris akcijų kaina, ne ne, dėl to, kad jie tiek pelno uždirbs, t.y. padidins pelną 1000 kartų ir čia prasideda kultas, dievo garbinimas ir iš to išplaukia, kad Muskas neuždirbo tų savo milijardų, tiesiog žmonės sumetė jam dėl to, kad jį garbina, kas skatina dar didesnę nelygybę. Tesla yra eilinė įmonė kuri generuoja tokias pat pajamas kaip pvz L'Air, Essilor, Vivendi, t.y. apie 20 mlrd, o pagal pelną išvis nėka ką kalbėt, niekinė įmonė - 300 mln. sakysit, bet va ji auga, sparčiai, okey, tada sau sažiningai atsakykit ar gali įmonė pasiekt metinį pelną 300 mlrd, kas būtų tapatu 10 trln. pajamų? jeigu atsakymas taip, tai sveiki atvykę į Tesla kulto pasaulį.
Benediktas 2021-01-11 00:51
Neturiu nei vienos Tesla akcijos, per daug nesidomiu akcijomis. Nezinau, kaip kiti cia komentuojantys. Bet galima suprasti. Dauguma tradiciniu auto imoniu atrodo, kaip pilki dyzeliai. Gamina ta pati, tik keicia dizaina.
Benediktas 2021-01-11 07:37
Neturiu nei vienos Tesla akcijos, per daug nesidomiu akcijomis. Nezinau, kaip kiti cia komentuojantys. Bet galima suprasti. Dauguma tradiciniu auto imoniu atrodo, kaip pilki dyzeliai. Gamina ta pati, tik keicia dizaina. Tik Toyota bando vystyti kažką naujo, skirtingo nei kiti - vandenilinį transportą, bet panašu, kad tai ne tiek perspektyvu, kiek baterijos. Į ką dar verta investuoti, tai į VW, nes berods irgi išoko į elektromobilius rimtai. Bet VW gal tikrai kris akcijos, nes jie tures atsisakyti VDV, kas labai sumažins gamybos apimtis, nesu specialistas. Nebent sugebės išbalansuoti.
kukulis4 2021-01-11 09:54
Tiesos tamstos zodziuose yra. Taciau ne viskas taip absurdiska, kaip tu cia rasai. Muskas deliverina. Tesla deliverina. Space x deliverina. Jeigu neziuret i Tesla ir space x, tai be ju, kas dar deliverina elektromobiliu ar kosmoso sektoriuose? Is to ir atsiranda tas (nepamatuotas) tikejimas. Man atrodo, kad tie kas siandien perka tesla akcijas, labiau tiki ne kompanijos galimybemis uzdirbti n kartu daugiau, bet kad praejus kazkuriam laiko akcijas gales parduot dar didesniems optimistams. Lygiai, kaip ir BTC siandien musantis absoliuciai visus rekordus, nors savo kainai pagrysti jis neturi net tokio pagrindo, koki turi Tesla ar space x. PS.Turiu ir teslos akciju ir BTC ir galvoju, kad reikia greitu metu daryt cash-out, nes nebesijauciu pajegus prognozuoti kada bus didelis drop'as, o ypac su BTC, nesinori du metus laukti kitos bangos.
immortallt 2021-01-11 10:03
Kuris čia Musk'ą sudievina? Kažkaip įtariu ir nelabai kas jo akcijų turi... Bet kai žmogus, kuris kardinaliai pakeitė bent 3 sritis, sakyti, kad jis nieko nepadarė yra neadekvatu. Taip aš esu labai stipriai pro-atsinaujinanti energetika, ir pro elektrinis transportas ir pan., bet džiaugiuos visais, kurie užsiima šiais sektoriais, net ir tas pats VW po dieselgate skandalo. Tiek kad labai juokina, kai kiekvienas lyginasi su Tesla gamintoju, kad yra geresnis, ir kai pavyksta išties kokiu 1% aplenkti, už 2-3x didesnę kainą, kiek jiems džiaugsmo Toks nesubrendėliškumas... Čia kaip Kaunas nuolat bando lygiuotis iki Vilniaus, bet tuoj Klaipėda Kauną aplenks...
Audrius 2021-01-11 10:10
Ha, geras! Sveikinimai Elon'ui! Pas Rogan'a gyvai zole puciantis ir bitcoinerius twitter'yje trolinantis bichas tapo turtingiausiu pasaulyje. Nice!
conjurer 2021-01-11 11:19
Kad pajudino elektromobilių rinką nesiginčyju. Tesla elektromobiliams yra kaip pampers sauskelnėms, ar parker rašikliams. Tiesiog jis neišrado nieko naujo. Prikūrė daug absurdiškų naujų konceptų tiesiog, kas sukūrė tokį jo įvaizdį. Bet tai iš ko jis uždirba pinigus, yra senos technologijos įvilktos į gražų dizainą.