Elon Musk: Populiacijos susitraukimas yra „potencialiai didžiausia grėsmė civilizacijos ateičiai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-07-29 14:52
Vieni verkia, kad populiacija didėja ir nebus ko valgyti. O aš irgi matau, kad apart Afrikos ir atsilikusiu Azijus šalių - mažėja. Kuo patogiau žmonės gyvena, tuo mažiau vaikų turi
punktyras 2021-07-29 16:27
Ir tai suprantama. Antra vertus, žmonijos užfiksuotoje istorijoje populiacija tik augo. Dabar tikriausiai pirmas kartas, kai ji ims mažėti natūraliai, ne dėl kataklizmų.
sub 2021-07-29 16:50
Nemanau, kad dėl patogumo. Gal labiau išsilavinę žmonės supranta, kad pagimdyti yra viena, bet išauklėti ir išugdyti asmenybę yra visai kas kita. Su vaiku reikia praleisti daug laiko, skirti daug dėmesio, finansų ir laiko, kad jis taptų normaliu žmogum, o ne eiline visuomenės našta, ar nusiklastomo pasaulio atstovu.
UTF16 2021-07-29 17:57
Populiacijos susitraukimas, sakote? Indijoje tuo tarpu: http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... era-nezada
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-29 18:45
Puikios naujienos - dėjau aš ant šitos civilizacijos, t.y. vis tiek niekas neveikia
riba1 2021-07-29 20:51
Tegul Maskas pasirupina visais zemes vargstanciais aprupina maistu, pastoge ir darbu, kad nereiketu kariauti ir begioti po pasauli kad isgyventi.
Benediktas 2021-07-29 20:57
Tam žmonės renka valdžią, kuri turi padėti judėti link tokių sąlygų, kuriose galės tai įgyvendinti dirbdami.
iPienius 2021-07-29 21:09
Amerikoj uz vaiko gimdyma reikia susimoket 10k doleriu ligoninej, nes to nedengia sveikatos daudimas. taip pat nebus jokiu socialiniu garantiju ar ismoku uz vaika. eilinis amerikietis to nebegali sau leist, todel gyventoju populiacija gales didet tik isileidziant migrantus
mindaugas.vaitiekūnas 2021-07-29 21:53
O ple... "The cost of having a baby isn't cheap — in the United States, at least. The average cost to have a baby in the US, without complications during delivery, is $10,808 — which can increase to $30,000 when factoring in care provided before and after pregnancy."
eXpo 2021-07-29 22:52
Nu ok, paskaiciuojam kiek realiai gali kainuot gimdymas be komplikaciju, para laiko palatos nuoma? Daleiskim 500eur, gydytojos ir asistentes dalyvavimas kokia vidutiniskai tris valandas , kiek uz valanda jos uzdirba ? Nu duodam vienai 150eur , asistentei 100eur uz val , gaunasi uz darba 750eur, reikmenims kaip pirstines , irankiai , dezinfekavimas dedam 100 eur, maistas 100eur (dedam brangiau nei restorane), dar 500 euru dedam gydymo istaigos pelnui. Netgi tokiom didelem sumom gaunasi tik 2500eur, apvalinam iki 4000eur del visa ko. Butu idomu pamatyt tas samatas kuriose uz paprasta gimdyma gaunasi 10k zaliu..
AAA000 2021-07-29 23:51
samata auga, nes skyrius turi veikt - o gimdymu mazai. klientu nera. tu suskaiciavai kliento aptarnavima. jei yra srautas. jei nera srauto - siknas krapsto ir vaizduoja darba uz alga... siaip cia standartine procedura - turetu jai but veziojimo sistema i sakykim 3 aplinkines neperpildytas vietas pasirinktinai is gyvenamosios. o ne i arciausia, ar geriausiaio aprupinta... ir ne paskutiniu momentu... o sakykim paguldo pries menesi sanatorijon. mokina igudziu. o finansavimas turi but standartinis sisteminis. papildomai primokama tik jei gimdo dauna/invalida/rizikini su "butinu noru" ... dabar visuomene per daug religine ar praktiska, nusitaupanti iki durnumo... o siti dalykai aplamai turetu but maziau varzomi. kai pradeda remt "seimos modelius" - tai ir prasideda nesamones... pvz valstybei ir jos gerovei geriausias variantas kai padadoma po viena vaika iki triju su skirtingu partneriu ir sekama kraujomaisa. seimos modelis aplamai cia neisipaiso niekaip... ir gaunasi valstybe remia savo visuomenes zlugima arba faktiskai ji yra religine...
sub 2021-07-30 09:25
Jei JAV neturi sveikatos draudimo, tai sąmatos paslaugų belenkokios.
FtBall 2021-07-30 10:13
Žmonės nesugeba rinkti valdžios. Kubilius apdovanotas pasaulinio lygio apdovanojimais už labai gerai suvaldytą krizę. Ar kas nors jį rinktų dabar? Baikit, nemanau. https://lrv.lt/en/news/prime-minister-a ... he-country
sub 2021-07-30 12:07
rinkčiau
Pumper 2021-07-30 12:19
Ko jis čia išsigando, kad, jei nebus didelio populiacijos pertekliaus, tai bus jam sunku rasti durnių savanorių vergų planetos įkūrimui Marse?
Benediktas 2021-07-30 12:25
Rinkčiau Kubilių, jis vienas geriausių Lietuvos politikų.
bahuriux 2021-07-30 13:40
Kodėl? Šiaip ištikro nėra ką rinkti, nei iš asmenybių nei iš partijų politinių programų, visa ta rinkimų agitacijos sistema išsigimusi, verslas perka politikus per rinkimų sistemą, didžiausi durniai, arba gudrūs vagiai visada bus išrinkti, bet ne žmonės tikrai žinantys ką daro, turintys viziją ir norintys dirbti Lietuvos labui. Manau kad rinkimų agitacijos negali būti tokios kaip yra dabar, tai netikra demokratija, o perkamoji, reikia kad visi norintys į politiką surinktu kažkokį kiekį parašų ir agitacijai būtu skiramas vienodas eterio laikas neatlygintinai, per tarkim tik LRT televiziją. Rinkimų teisei įgyti reikėtu laikyti egzaminus dėl IQ, raštingumo, minimum kažkokių žinių lygis kad būtu ir panašiai. Rinkti valdžia turėtu būti ne prievolė, o privilegija ir atsakomybė, tam kad durnių dauguma neišsirinktu savo atstovo, savo durnystėms stumti pvz, Valinsko hebra, Šustauskas ir tt.. Dar geriau išlaikius egzaminus jei patys piliečiai priimtu sprendimus tieisioginės demokratijos principu. Aš norėčiau paimti viską kas geriausia iš socdemų ir liberalų, pamirštant visas kitas politines jėgas, nes jos nepažangios ir kad valdymo forma būtu technokratinė, bet renkama demokratiškai. Žodžiu išmetus visus minusus iš kiekvienos sistemos būtu toks rezultatas, kokio dar istorijoj nėra buve. O tuos trūkumus tikrai eina pašalinti nesunkiai, reikia tik politinės valios iš politikų.
Benediktas 2021-07-30 13:49
Problema ne politikų kvailumas, bet rinkėjų. Protingi rinkėjai, kvailų politikų nerinks. Žmonės labai neatsakingai žiūri į rinkimus, balsuoja už beleką, politika ir politikais nesidomi, balsuoja už 'sava', ar kažkas paprašė. Ar kas daugiau pažadėjo - naivus, kaip vaikai. Kiti labai asmenybe susižavi, nors asmenybė yra marketinginis ėjimas. Politikoje manau labai svarbu logika. Daug kas pasiduoda ant emociju. Suktas politikas, nebutinai durnas. Gali visus testus sekmingai praeit. Gali pas koorepetitoriu pasimokint Egzaminai neapsaugos. Reikia protingu rinkejų. Tik vieną kelią matau: švietimas turi būti proritetinė sritis visoms valdančiosioms daugumoms. Perimineti visas gerasias švietimo praktikas iš užsienio, pradenant nuo vaikų - bus geriausia investicija į ateitį. Man atrodo šitą žydai jau seniai seniai supratę. Kas turtingi, tiems toks švietimas jau pasiekiamas ir dabar, privačiai. Bet, reikia, taip reformuoti švietimo sistemą, kad būtų mainstream.
immortallt 2021-07-30 16:58
bahuriux, kaip verslas perka politikus per rinkimų sistemą, kai verslas nebegali legaliai aukoti politinėms partijoms? Kubilius yra nerealus organizatorius, krizės metu sugebėjo išspręsti eilę problemų. Visas paslaugų sektorius atsirado dėl Kubiliaus, t.y. realiai visas IT išsivystė, ir dabar Kaune vystoma (Kauno rajone) gamyba, dėl Verslios Lietuvos įkurtos ir tinkamų žmonių surinktų. Socbebrai griovė, nesugriovė iki galo. Energetikoje esame realiai nebepriklausomi nuo rusų - dujų importą 100% galime pakeisti iš kitų šalių, šilumos gamyboje biokuras pasiekė 80%, nors jam atėjus į valdžią buvo 5%. Net elementariai renovaciją, nors nepavyko paleisti jo kadencijos metu, socbebrai tik patvirtino dokumentą, kurį jau buvo parengę konservatoriai. Kai atėjo Kubilius į valdžią, Lietuvai šiaip iš viso neskolino niekas, arba na prašė 20% palūkanų. Padirbėjo, pradėjo skolinti už 15% ir krito palūkanos labai sparčiai. Iki kadencijos galo skolino jau kažkur už 1%. Pasikeitus valdžiai ir apsižiūrėjus kad socbebrai šūdo visai nemala, rinkos atsipalaidavo ir nukrito iki neigiamų, nieko nekeičiant socbebrams. Eksportas dar krizės metu šovė į viršų, Eksportuojančioji Lietuva čia irgi prikišo pirštus. Įkurta Kubiliaus. Geriau pasakykit, kuris dar ministras pirmininkas susitiko su tiek užsienio investuotojų per 4 metus, kaip Kubilius per 4 mėnesius? Ko Kubiliui trūksta - komunikacijos su visuomene. P.S. Kubilius darė ir nesąmonių, pvz. stūmė atominę energetiką. Pats tenais nesigaudo, atrodė geras sprendimas - didelis vienas projektas ir pasigaminame pusę elektros poreikio. Centralizuotai lengvai įgyvendinamas, kainas visi žada mažas. O tik įsigilinus paaiškėja, kad sutarties kaina bent 2x ką žada, o reali pastatymo kaina dar bent 2x didesnė. Žadama elektros savikaina įtraukia tik kintamas sąnaudas, tai reiškia, kad elektros 60% kainos mažiausiai reiktų subsidijuoti.
bahuriux 2021-07-30 18:35
Verslininkai patys už savo pinigus stumia rinkiminę agitacija ir laimi rinkimus ir atėje į valdžią pasidaro tvarką. Arba jei negali legaliai aukoti, aukoja nelegaliai, koks skirtumas, arba perka politikus už "paskolas" konjako dėžutėse grynais iki ~100k€.