„Black Mirror“ seriale matyta fantastika virsta realybe: DeepBrain sintetiniai žmonės jau pasirengę ekspansijai į JAV rinką – neatskirsite nuo tikrų žmonių ir atlikę užduotį, šie klonai galės gyventi savo gyvenimą  ()

Banalios darbo rutinos perkėlimas mašinoms – puiki mintis. Pandemijos sukelti apribojimai spartina šį perversmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pietų Korėjos startuolis DeepBrain, kuriantis skaitmenines realių žmonių kopijas, sėkmingai baigė finansavimo pritraukimo raundą su $44 mln., praneša Venturebeat. Kompanija kuria ir parduoda neįprastą produktą, remdamasi savo sukurtais algoritmais, DeepBrain klonuoja konkrečių žmonių mimiką, gestus ir kalbos manierą. Užsakovo pageidavimu, paskui klonai gali gyventi nuosavą gyvenimą ir atlikti įvairiausias užduotis. Programuotojai mano, kad ši sistema itin pravers naujienų kanalams, politikams ir mažmenine prekyba užsiimančioms kompanijoms.

Ryškiausias DeepBrain darbo pavyzdys — virtualus Pietų Korėjos prezidento Mun Džėino modelis. Panaudodamas viešus politiko pasisakymus, startuolis sukūrė tikslią jo kopiją, kuri dabar gali būti panaudota naujiems viešiems pasisakymams. Tuo tarpu tikrasis prezidentas gali užsiimti kitais reikalais — skirtumo niekas nepastebės. Tačiau sintetinė prezidento kopija — tik galimybių demonstracija, DeepBrain tvirtina neketinanti naudoti Džėino duomenų komerciniais ar destruktyviais tikslais. Įprastai kompanija dirba „sterilesnėje ir patikimesnėje aplinkoje“.

Kai į DeepBrain kreipiasi komercinio sektoriaus klientai, startuolis pakviečia į studiją žmogų, kurio pagrindu kuriamas virtualus avataras. Šį žmogų keliais rakursais filmuoja kameros, kol jis skaito iš anksto parengtą tekstą su visomis garsinėmis fonemomis. Parengtus pradinius duomenis DeepBrain inžinieriai pateikia mašininio mokymosi modeliams — panaudodamas scenarijų ir nufilmuotus vaizdus, dirbtinis intelektas sukuria visavertę personažo repliką, apjungdami mimiką ir gestus su balsu. Taip gaunama skaitmeninė žmogaus kopija — balso duomenys sinchronizuojami su veido mimika, o rankos ir kūnas juda pagal sudėtus akcentus. Paskui replikos gali ištarti bet kokį tekstą, sugeneruoti atitinkamą vaizdą.

 

Nuo veikimo pradžios DeepBrain platforma pritraukė daug stambių klientų. Startuolis jau dirba su Korėjos medijomis MBN, Metro News ir LG HelloVision, o taip pat su lavinimo paslaugų tiekėju Kyowon ir banku KB Kookmin. Bendradarbiaudama su šiuo banku, DeepBrain kuria „DI-bankininkus“, kurie konsultuos klientus fiziniuose banko skyriuose. Kompanija skelbia taip sumažinsianti apkrovą darbuotojams.

„Mūsų investuotojai supranta, kad galime pagerinti klientų aptarnavimo kokybę ir pirmauti pandemijos išaugintoje augančioje bekontaktinių technologijų pramonėje. Šios naujos investicijos patvirtina mūsų technologijų, stiprių verslo galimybių ir palaikymo esminėse klientų aptarnavimo srityse perspektyvas“,  — pareiškė DeepBrain generalinis direktorius Eric Jang.

Didžiąją dalį naujų investicijų startuolis gavo iš Korėjo vystymo banko, prie kurio prisijungė ir privatūs investuotojai: IDG Capital China, CH & Partners, Donghun Investment, L&S Venture Capital ir Posco Tech Investment. Bendrai pritraukta $52 mln. kapitalo, o startuolio rinkos vertė viršijo$180 mln. Kapitalas bus panaudotas klientų bazės plėtimui ir kompanijos operacijoms visame pasaulyje — dabar DeepBrain ruošiasi išeiti į JAV rinką.


(10)
(8)
(2)

Komentarai ()