Svarbiausių nacių nusikaltėlių egzekucija: mirtis buvo kankinama

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-10-21 18:24
Jis nesiuntė žmonių į dujų kameras, o versdavo juos dirbti. Todėl šiuo atveju lyginu prievartinį darbą, ne kažką kito. Milijardieriai irgi suvokia, dėl ko sumažėja išlaidos, tik po to apsimeta naivuoliais, kai viskas paaiškėja, ir sukuria kitą planą kaip tai užmaskuoti.
Dannas3 2021-10-21 18:43
Monochamus kurioj čia knygoj radai, kad rytų tribunolas buvo parodija? Perklauses Dan Carlin podcastu serija "supernova in the east" poto perklausiau ir podcaste dažnai minėtą Edward Russel-knights of bushido ausioknygą apie japonų karo nusikaltimus. Tai nelabai pamenu, kad joje būtų minėta apie to tribunolo nesamoningumą. Gale knygos gan ilgai vardino, kokios aukstos galvos buvo nuteistos, žinoma, nebūtinai mirties bausme.
Monochamus 2021-10-21 18:52
Ne, tai nėra tas pats. Kuo tolimesnėje vartojimo grandyje esi, tuo ir psichologiškai esi labiau nutolęs. Juk tada ir vartotojai taip pat apsimeta naivuoliais ir perka. Kai nematai, lengva sau susirasti įvairių pasiteisinimų, tokia jau ta žmogaus pasichologija. Tačiau daug sunkiau rasti pasiteisinimų jei tau prieš akis kas parodytų. Jei kas tuos tesla fanus surinkutų ir nutemptų į kobalto kasyklas afrikoje ir savo akim pamatytų kas vyksta - tikiu, kad iš jų atkristų daug daugiau, nei, kad perskaitę straipsnį kokiam ten žiniasklaidos portale. Baigiantis karui amerikiečiai dėl to irgi prievarta (vajetau) sodino gyventojus į autobusus ir vežė į koncentracijos stovyklas, kad vokiečiai savo akim pamatytų ką darė valdžia, o ne iš laikraščių. Kai pamatai savo akim, mažiau lieka erdvės visokiom interpretacijom... Kai esi vietoje ir gyvai matai visą išnaudojimą reikia būti visišku sociopatu, kad tą darbą tęsti. Tuo labiau, kad kaip rašiau pirmoje pastraipoje, tu gretini visiškai ne tos pačios kategorijos diskriminacijas, norėdamas sukurti kažkokį įspūdį apie nemėgstamus veikėjus persistengi hiperbolizuodamas.
Monochamus 2021-10-21 19:10
Čia ne kokią nors knygą ar podcastą perpasakoju, o savo nuomonę, kurią pailiustravau dar ir konkrečiu pavyzdžiu - 731 padaliniu ir Shiro Ishiu kurio net neteisė. Taip pat pasimato visų tų tribunolų hipokritiškumas kai palygini su kita puse - laimėtojais, kurie gavo daug mažiau "dėmesio". Ta tema domiuosi, bet Tavo minėto podcasto neklausiau, tai negaliu nei kritikuoti, nei apskritai kąžką apie tai pasakyti. Gali būti, kad ten tikrai geras podcastas, bet juk nebūtinai turi juodu ant balto parašyti "tribunolas buvo nesąmonė" Jei apie japonų karo nusikaltimus, tai neabejuju, kad buvo daug ką pasakoti, tai gal susidarė toks įspūdis, kad japonai buvo veri "keršto". Aš čia neadvokatauju nei japonų nei nacių, o kritikuoju tribunolus. Juose nebuvo nei objektyvumo, nei teisingumo.
conjurer 2021-10-21 19:45
Labiau norėjau pabrėžti, kad von Brauno darbai, yra daug naudingesni (gal labiau industrija, kurią jo darbai atvėrė), nei dabartinių milijardierių, kurie kuria šiukšlių kalnus, parduodami dirbtinai nusidėvinčius produktus.
UTF16 2021-10-22 10:05
Po karo sąjungininkai iškorė apie 1000 japonų, dar kelis tūkstančius sukišo už grotų. Reikėjo iškarti 2000? 6000? Visą japonų armiją iškarti, nes sugriovė taiką, sukėlė karą? Čia toks jūsų teisingumas? Kažkam dar kyla nuostaba, kad pasitaikė pabėgusių ar kažkaip kitaip dėl kokių nors kitų priežasčių išvengusių bausmės? Po paraliais – net ir taikos metu mes nesutariam, kaip pavienius banditėlius bausti, tai nereikėtų čia pasakoti, kad paskaičius Vikipediją viskas pasidaro aišku kaip ant delno: „Stalino nepakorė, todėl čia visiška parodija!“ Apie Staliną ir Molotovą net nežinau, ką bepridurti. Kaip pakarti karą laimėjusios šalies lyderį neokupavus tos šalies, papasakok čia mums.
Monochamus 2021-10-22 15:13
žmonių, o jo vadovas nesislapstydamas mirė sava mirtim Tokijuje, apie jį žinojo tiek amerikiečiai, tiek sovietai. 3. Tai va dėl bičiulystės su tokiais kaip stalinas ir net arkliui akivaizdžiai parodo, kad niurnbergas ir rytų tribunolas yra hipokritiškos parodijos, vienus nusikaltėlius teisia, su kitais draugauja. Vieni nukankina šimtus tūkstančių ir ignoruojami, kiti vykdydami įsakymus vykdo įprastus karinius veiksmus ir tampa atpirkimo ožiais.
Monochamus 2021-10-22 15:25
Naudingi visų darbai. Nuo Brauno praėjo daugiau metų ir galime daugiau suskaičiuoti "ką atvėrė", bet IT technologijų vystymas taip pat jau šiuo metu daug ką atvėrė. Ir apskritai čia jau smarkiai nukrypom nuo straipsnio temos, o tavo tokie hiperbolizavimai yra absoliutūs pezalai, kol nepateiksi aiškių įrodymų, kad piktieji kinai ir afrikeičiai ten pas save iš tiesų dujom nuodija žmones, o tuo kas pajėgia dirbti verčia dirbti iki visiško išsekimo.
UTF16 2021-10-22 17:11
„Mes negalim teisti nė vieno, nes negalim nuteisti Stalino“... Dar kartą primenu, kad norint nuteisti svetimos šalies (kuri ką tik laimėjo karą) vadą, tą šalį reikia visų pirma okupuoti. Kad negalima teisti nė vieno, nes negalima kažko nuteisti, čia tik šiuolaikiniai internetiniai teisingumo ieškotojai taip gali sugalvoti.
Monochamus 2021-10-22 17:56
teisti visas puses, o ne tik pralaimėjusius. Pasiskaityk kitą kartą prieš rašydamas nesąmones. Ir kadangi tiek niurnbergo, tiek rytų tribunolai teisė tik pralaimėtojus, todėl tai viena iš priežaščių, kodėl juos ir laikau parodija ir spektakliu, o ne objektyviu teismu. Bet kur tu čia pasiskaitysi, matau, kad diskutuoju su kažkokiu troliu...
gytis13 2021-10-22 18:29
Aš tik pastebėsiu, kad ne kartą teko girdėti kad tiems vokiečiams kurie atsisakydavo dalyvauti egzekucijose nieko nebūdavo. Na, karjeros aišku jie nepadarydavo bet atsisakyti šaudyti kad ir žydus buvo galima kuo puikiausiai. Tai buvo vienas iš argumentų kodėl buvo teisiami būtent holokausto vykdytojai, kad jie buvo laikomi kaltais dėl žudynių nors ir vykdė kitų įsakymus. Niekas tokių nešaudė, tokių atvejų nėra paprasčiausiai. Tarp kitko dujų kameros buvo sugalvotos būtent todėl, kad būtų lengviau rasti vykdytojų genocidui, nes smegenų taškymas kulkomis nėra psichologiškai lengvas dalykas. Net kažkuris iš nacių vadų, atrodo Himleris apsilankė Ukrainoje vykusiuose žydų šaudymuose ir nepaisant pažiūrų nuo matytų vaizdų ....apsivėmė.
Monochamus 2021-10-22 20:03
Taip, iš tiesų, atsisakymas vykdyti egzekucijas nesulaukdavo mirties bausmės Hitlerinėje Vokietijoje, net ir įstatymuose toks atisakymas buvo apibrėžtas, kad jei labai prieštarauja moraliniams įsitikinimams - turi tokią teisę atsisakyti vykdyti. Dėl to buvo mirties bausmių už daug smulkesnius įsakymų nevykdymus, o dėl šito nerasta. Ir tai yra pagrindinis argumentas į "mes tik vykdėme įsakymus". Iš vienos pusės, neįsivaizduoju koks žmogus turėtų būti sociopatas, kad galėtų šaudyti į žmones, žinant, kad turi teisę ir atsisakyti. Bet iš kitos pusės, tai visa nacių propaganda ir sistema buvo tokia, kad daugeliui nebuvo net minties apie įsakymų nevykdymą. Ne tik visa karjera, o ir garbės suvokimas. Čia iš šių dienų perspektyvos lengva stebėtis, bet užaugus prie trečio reicho propagandos kiek kitaip. Visa sistema buvo konstruojama taip, kad kuo labiau nužmogintų žydus ir vokiečiai jaustų kuo mažiau žmogiškų jausmų, ir iškėlimas visų nacių idėjų. Žodžiu apdorodavo žmones psichologiškai taip, kad tokius įsakymus vykdytų. Dar pridursiu, kad tie žmonės, kurie iš pat pradžių nelabai jautė simpatijų nacių ideologijai dažnai net nepradėdavo savo karjeros ta linkme, o kas pradėdavo, tas vis tuo pačiu gaudavo vis didesnę dozę "apdorojimo".
Monochamus 2021-10-22 20:16
Kas tau ten ką rašo? Paskutinė privati žinutė buvo prieš 3 metus, nesusijusia tema... Diskusijos argumentų ignoravimas, minusai ir asmeniniai pykčiai tai vienodai, pripratęs. Bet melagingas šmeižtas jau kiek nemalonu ir manau prasilenkia su forumo taisyklėm...
Dannas3 2021-10-22 20:24
monochamus, toj knygoj kur skaičiau apie japonų karo nusikaltimus, tai teisiamųjų advokatų pagrindinis argumentas ir būdavo jog jų ginamieji tevykdė įsakymus. Jeigu to neįrodydavo, laukdavo nekokia lemtis. Ir dažnai neįrodydavo ypač dėl elegesio su karo belaisviais. Man toks įspūdis susidaro, kad dėl keleto faktų, esi pasidaręs toli siekiančias išvadas. Maždaug jei 10 proc nenuteisė, tai tribunolas buvo parodija. Nors visiškai suprantu ir tavo poziciją, kad buvo ir prasprūdusių, bet dėl to neišvadinčiau tų teismų parodijomis.
Monochamus 2021-10-22 20:40
Sutinku, kad kiek kas kaltas yra diskusijų klausimas. Nors mano asmeninė nuomonė ties kai kurių asmenų bausmėm skiriasi, bet tuo pačiu ir pripažįstu, kad tai tik mano asmeninė nuomonė; aš ne teisininkas ir nedalyvavau tame teisme. Tebūnie tiek visi vokiečiai, tiek visi japonai pagrįstai nuteisti myriop. – Ne dėl to tuos teismus laikau parodijomis. Esminiai dalykai yra du: 1. Ne "prasprūdo", o tyčia, sąmoningai, atleisti nuo bausmės, tikintis, kad jų mokslo žinios gal būt pasitarnaus. Gal pragmatiniais argumentais ir galima įrodyti, kad tai buvo naudinga, bet, kad ir kaip žiūrėsi, toks poelgis labai kertasi su žodžiu "teisingumas". 2. Nežiūrėjo į save. Dėjosi, neva tai vykdo visuotinį teisingumą už karo nusikaltimus, bet realiai juk tik spardė pralaimėjusiuosius. Juk karo nusikaltimsu darė abi pusės. O šiuo atveju negaliu į tuos teismus žiūrėti niekaip kitaip, kaip tik į parodomuosius spektaklius.
conjurer 2021-10-22 22:46
IT technologijos, kurios visiems pagerina gyvenimą yra sukuriamos inžinierių, ir dažnai duodamos nemokamos specifikacijos jų įgyvendintojams. Na tokios kaip USB, wifi, GPS. Šioje dalyje nėra vergijos ar kažko, na gal truputį rasizmo, nes tie inžinieriai pagrinde balti žmonės, aukštesnės nei vidutinės klasės. Tie kas masiškai gamina pigius prietaisus su tomis technologijomis dažniausiai būna bejausmiai sociopatai.
Dannas3 2021-10-22 23:05
Prasprūdimas čia platus terminas. Numanau, kad visgi daugiausiai išvengė bausmių, ypač tarp vokiečių, kurie sutiko kalbėt ir jų informacija buvo naudinga, įduodant kitus ir panašiai. Manau, pats supranti, kad nebuvo tik juoda ir balta. Gaila atmintis prasta, nors atrodo visai neseniai klausiau tą knygą, kad galečiau pateikt daugiau pavyzdžių.