NASA įvertino žemę sudrebinusio naujametinio sprogimo galią (Video)  ()

Meteoras, Naujųjų Metų naktį sudrebinęs Pittsburgho priemiestį, sprogo atmosferoje, išskirdamas energiją, prilygstančią 30 tonų (27 216 kg) TNT sprogimui, sakė pareigūnas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-01-04 NASA įvertino žemę sudrebinusio naujametinio sprogimo galią (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NASA Meteor Watch socialinės medijos svetainė sekmadienio naktį pateikė „pagrįstą prielaidą“, kad atsižvelgiant į ~45 000 mph (72 420 kph) greitį, jo skermuo turėtų būti apie jardą, o masė netoli pusės tonos (454 kg).

Jei nebūtų debesuota, meteoras būtų nesunkiai matomas ir dienos metu — jis būtų gal 100 kartų šviesesnis už Mėnulio pilnatį.

Netoliese esanti infragarso stotis sprogimo bangą užfiksavo, jo irimo metu, tad buvo įmanoma atlikti vertinimus.

Nacionalinės orų tarnybos meteorologė Shannon Hefferan sakė Tribune-Review, kad palydovas užfiksavo blyksnį virš Vašingtono apygardos šeštadienį, prieš 11:30 ir valdžios atstovų manymu, tai nutiko dėl meteoro „kritimo per atmosferą“. Hefferan sakė, kad panašus įvykis nutiko rugsėjo 17 dieną ir Vakarų Virdžinijos valstijos Hardy apygardoje.

South Hills ir kitų rajonų gyventojai pranešė išgirdę garsų triukšmą ir jautė drebant namus. Allegheny apygardos atstovai sakė patvirtinę, kad seisminio aktyvumo ar audros su perkūnija užfiksuota nebuvo.


phys.org

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(39)
(1)
(38)

Komentarai ()

Susijusios žymos: