Skaitytojo nuomonė. Ar vergui svarbios jo teisės?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Marine3D 2010-01-21 17:39
Labai patiko straipsnis. Net nelabai ka turiu pridurti ar pakritikuoti. Taip yra todel, kad nei del vienos informacijos kuria mes turime siandien negalime buti garantuoti. Galim buti pilnai garantuoti tuo su kuo siandien patys asmeniskai susiduriam. O susiduriam su biurokratiniais varteliais kurie dazniausiai uzrakinti arba su savo gyvenimo kokybe kuri siuo metu niekam nera paciam geriausiam stovyje. Dabar galvoju kurie mano dalykai yra zinomi is pagrystu saltiniu o kurie yra kaskieno sugalvoti.. Ipatingai patiko straipsnio vieta kur net ir bukam dundukui kazka isikalusiam i galva turetu paaisketi kad tai ko jis nezino is savo patirties tai ir isvis nezino. Religingiesiems sitas straipnsnis turetu uzkurti mastymo masina nes paskutiniu metu su kuo ta tema tenka bendrauti tai pasnekovai aklai isikale popieziaus, biblijos, kunigo ar dar kieno zodziais giliai i galva. Ju irodymai buna tokie kaip biblija (kuri pati asmeniskai reikalauja irodymo) arba dar kokie nerealus dalykai. Net nenoriu sneket apie dvases, roju ir pragara, velnia ar kitus pasaku veikejus. Del Kristaus kaip asmenybes galimo egzistavimo nedristu gincytis nes neturiu jokiu patikimu irodymu, bet mokslo deka galima lengvai irodyti, jog nieko panasaus kaip jo atlikti stebuklai negali buti ir tai neimanoma. Daugiau panasiu straipsniu. Kritinis mastymas teisingiausias mastymas!
Azuolas 2010-01-21 18:17
Ne tai, kad žmonės netobuli, bet didžioji dauguma žmonių yra durni. Visada didžioji masė tai bus visokie darbininkai ir namų šeimininkės, intelektualai jokioje visuomenėje nebus dauguma. Todėl ir visa demokratija "daugumos valdžia" = "durnių valdžia". O dėl tų teisių ir laisvių, tai priklauso kaip žmonės "užauginti". Jei geras propagandos aparatas, tai ir juodžiausioje diktatūroje žmonės jausis laisvi, nes turi ten kokią galimybę nevaržomai mylėti diktatorių ir pan
Violet 2010-01-21 18:51
Na ką,matosi kad tokio pobūdžio pasisakymų kaip šis straipsnis vis gausėja.Vis labiau ir labiau kurstomas žmonių kvailas požiūris į pasaulį.Vis dažniau žmogus priverčiamas savo pastangomis galvoti apie jį supančią vergovę ir melą.Tikėkimės,kad vis mažiau ir mažiau lieka žmonių ,kuriems viskas gerai taip ,kaip yra ,ir ,kad nieko nereikia keisti,nes nieko neįmanoma pakeisti. Jau nemažai laiko praėjo, kai žmonių gyvenimai priklausydavo nuo vienos monarcho galvos ir jo kvailų sprendimų. Šiandien visuomeninės ir valstybinės reikšmės sprendimus priimti duodame valią šiek tiek didesnei žmonių grupei, bet to maža.Galima pagalvoti, kad valdžia atstovauja mūsų visų interesus, bet juk taip nėra ir tai gerai matosi iš jų priimamų sprendimų. Vadinasi jau bręsta laikas keisti valstybės santvarką nuo pagrindų Ir tikiuosi dar sulaukti dienos kai visuomenės valdymo forma taps omnikratinė Kuomet mūsų visų ateitis priklausys tik nuo mūsų pačių ir niekieno kito!
Doncas 2010-01-21 19:09
Šitas straipsnis iš mano mėgiamo HOMOSANITUS.LT o čia vienas toks vaizdelis iš ten : http://www.homosanitus.lt/lt/Animizmas/ ... teisinimas ir patariu nelaukti, kol kažkas kažką pakeis, tame reikia dalyvauti, belaukiant galima atsidurti dar ankštesnėje fermoje.
immortallt 2010-01-21 19:11
Deja straipsnis yra rasomas neapgalvotai. Pradedama veikti neapgalvotai. Mintis mazdaug tokia: nuverskim tuos kurie sedi valdzioj, is pasiturinciu atimkim pinigus ir gyvenkim. Taip jau istorijoj buvo ne karta. Tik is to seke, ne geresnis gyvenimas prasciausiai gyvenantiems, o ekonominis nuosmukis stiprus ir visi gyveno daug prasciau. Pradeda kalbet apie krizes tarsi apie naujiena kazkokia tai... Kriziu visada buvo, tik jos keicia pobudi. Anksciau tai budavo del maisto, vandens, gyvenamojo ploto ar zaliavu. Dabar tai dazniausiai kyla pinigu srautu ir zinoma tu paciu zaliavu! Del informacijos ir zodzio laisves: Pirma kas yra laisve ? Laisve tai nera sakymas ko nori. Nes tokiu atveju sito straipsnio autorius as galiu isplusti ir pvz jei turiu noro ir pinigu, pasiimti tiesiogini eteri televizijoj ir per visus kanalus atskleisti visa info kuria sugebeciau gauti ir prikalbet ka tik noriu. Ka noriu pasakyt, zodzio laisves turime per daug, nes visi sako ka nori ir niekas nekontroliuoja. Kad ir Danonki reklama, kurioje teigiama, kad tyrimo rezultatus patvirtino alergologu asociacija ar kas ten. Tas tyrimas yra niekinis! Pats danonki sukelia alergijas. Todel atsakomybe uz zodi turi buti sugrieztinta. Gerai, pats sitas straipsnis nori sukelti visuomene maistui ir vos ne versti valdzia. Ar visuomene pasiruosus tam ? Kiek visuomenej yra protingu zmoniu ir kiek, kurie sugeba mastyti tik populistiskai ? Deja pas mus turbut 70% patvirtintu visus populistiskus sprendimus ir tada pagal BVP ir kitus rodiklius butume salia Taicio. Tegyvuoja runkeliai! Taip straipsnyje yra keletas minciu, bet autoriam patiem mintys yra igrustos, pradekit mastyti kiek placiau, galvokit ka darot ir nuo ko pradedat, nes gerais norais kelias ir i pragara gristas. Beje, anksciau nors ir nebuvo valstybiu - buvo gentys. Gentyse buvo valdovas, dar koks samanas. Noretumet gyventi toki gyvenima ? Dar del vergoves, labai jau baisiai piesiama ta vergove, lygiai kaip ir holivudas daro, viska hyperbolizuodamas. Amerikoje kai prasidejo vergu paleidinejimai, daznai vergai nenoredavo but paleisti, nes vergoveje jie turejo kur gyventi, kuo apsirengti ir ka valgyti. Nereikedavo ieskotis darbo. Ir jei geriau pasiziurejus, zmones dabar tu laisviu bijo ir nori dalies patys atsisakyt! Jie bijo prarasti darba, nes bijo bandyti susirasti nauja. Jie bijo kraustytis is vienos vietos i kita ir t.t.
Donceponse 2010-01-21 19:14
Ir tu to gyvas patvirtinimas, to kas čia dėstoma...
bahuriux 2010-01-21 19:16
aciu uz toki staripsni, prarijau kaip saldaini. O juk dauguma, ar bent puse cia registuotu yra tie vergai kurie gina vergovine santvarka. Ar net taip? Gal tokie straipsniai, privers mastyti anti zeigeistininkus "modernius vergus"
Smėlis 2010-01-21 19:19
kaip gerai, kai yra protingesnių už tuos "vergus". ak, kaip puiku. mane galėsit išgelbėt. tik praneškit prieš tai darydami. pasistegsiu bėgti kuo toliau nuo išvaduotojų
Arns 2010-01-21 19:23
Realiai pakeisti būtu ką nors sunku. Visi žinome kaip elgtis negalima, bet vos ne kas diena po išbandymą, "ar tikrai nenori kiek sau padėti?". Kol esi nors kiek priklausomas nuo kitų, tol nebūsi laisvas. Laisvas žmogus, tai žmogus negyvenamoje saloje.
MarkizasBarabasas 2010-01-21 20:15
Man asmeniškai nepatiko darbo rašimo stilius, toks agitacinis, propagandinis - daug klausimų, abstrakčių pavyzdžių ir jokių aiškių išvadų ar juo labiau konkrečių nuorodų, kurios paremtų dėstomas mintis (t.y. konteksto). Kadangi pačiam dažnai tenka rašyti straipsnius ir skaityti moksleivių ar žurnalistų darbus, kad oreantuočiausi kas yra "egzamino" ir kas yra "laikraščio" stilius, tai galiu duoti patarimą, kad rašant straipsnį BŪTINA vengti asmeniškumo. Šiuo atveju straipsnis nėra objektyvus, jis negatyvus. Atsižvelgi ti į tai kas yra bloga, bet apsižvalgyk, nes čia yra ir gero. Skatini daryti revoliuciją kaip G.Orvelo Gyvulių ūkio kiaulės... Perdaug šališkas darbas, neužskaitau. Čia Zaitgeisto fanatikams gal ir "saldainiukas", bet jei sveikai mąstai ir neiškai diversijų ar samokslų savo batraiščių spalvoje, stebi situaciją objektyviai, net jei ji ir nepalanki, visvien nelinksti į tokią aršią kritiką. Nuolat nepatenkinto lietuvio stilius. Jei nesi statistinis tai nesielk, kaip statistiniai.... Šaukiat revoliucijos, bet kažkodėl tik šaukiat.
Sloth 2010-01-21 20:25
Na, straipsniuj dėčiau didelį pliusą, nes visų pirma privertė pamąstyt apie kaikuriuos dalykus. Bet apie juos pamąstes, galiu pritarti tik maždaug 50% pačio straipsnio. Visų pirma, tai pats straipsnis šiuo metu galima sakyti yra populistinis - stumiama ant valdžios, juk dauguma mano, kad valdžia bloga. Kitas dalykas, ar tik ne ta pati žiniasklaida, kuri neva įbruka mums blogas mintis ir pan, įperša tą patį "blogos valdžios" įvaizdį? Kas patiko, tai įrodinėjimai su pavyzdžiais ( Einšteinas ir t.t ), nors nei vienas iš jų man netiko. Einšteino teorijų nors ir nesuprantu, bet esu jas skaitęs ir žinant faktą, kad prieš jį tų teorijų nebuvo, man atrodo, kad jis tikrai vertas "genijaus" titulo už jų išmąstymą. Hitleris - nors Mein Kampf ir neskaičiau, tačiau nesu neigiamos apie jį nuomonės. Kiek esu žiūrėjęs dokumentikos, skaitęs ir pan, susidariau nuomonę, jog jis buvo ne toks ir bukas žmogus, kokiu jį kartais vaizduoja mass media. Netgi sutinku su kaikuriais jo pasisakymais. Apie Tikėjimą ir Kristų - nesu tikintis, todėl visa tai man netinka. Iš esmės, straipsnis orientuotas žmonėms, kurie dar nemąsto kritiškai, jiems šis straipsnis tiktų, kaip pažintinis. Tačiau tiems, kas tokiais dalykais domisi jau ilgesnį laiką, tai jis nieko naujo ir nepasakė, tiesiog dar kartą priminė žinomus dalykus. Kas dėl pačios valstybės, tai manau smarkiai hiperbolizuota. Teiginys : Kaip politikai gali būti jūsų draugais, jai jūs jų asmeniškai nepažystate. Tačiau iškart metamas kitas teiginys : valdžia korumpuota, geras žmogus nuėjęs į valdžią patampa blogu. Ar autoriai patys asmeniškai pažysta kiekvieną valdininką, kad galėtų šnekėt apie jų moralės lygį?
Dvigubas nulis 2010-01-21 20:35
Kuo toliau, tuo labiau man patinka. Nė komentuot nereikia, yra kas tokią pačią nuomonę turi Pritariu tiek Sloth, tiek MarkizoBarabaso mintims.
qriuqriu 2010-01-21 20:46
teises grazu, tik beda kad per daug tas zmogus visko turi zinot moket, kad butu laisvas, daugeli dalyku geriau palikt valdziai kuriai mes mokam alga...netgi jei ta valdzia dirba ne 100% naudingumu...tegu kiekvienas dirba savo darba ir gauna atlygi uz ji atitinkama... del Einsteino genijus kad pirmas ivertino ta kiekybini atradimu skaiciu ir sudejo i lentyneles,tta prasme i sistema, jei ne jis tai butu kitas mokslininkas keliais metais veliau, nes jau atradimu skaicius reikalavo naujo poziurio... del Hitlerio zmogaus kuris per keleta metu sugebejo is sugriautos salies (ne fiziskai bet morales finansu ir pan) dominuojancia Europoj tapt, durnium nepavadinsi (PolPotas zudydamas ne kiek nemaziau, nesugebejo pirmaujancia savo salies Azijoj padaryt) ....
Alchi 2010-01-21 20:51
Uhh? Priėmiau tai, kaip asmeninį įžeidimą. Straipsnis nori padaryti, tai ką ir sakė norįs padaryti. Padėti žmonėms kritiškai mąstyti. O jeigu pradėjai abėjoti ir pačiu straipsniu, tai reiškias pasiekiai reikiamą "levelį". Galima sakyti čia, kaip testas. Jeigu argumentuotai nesutinki su straipsniu, vadinasi jis ne tavo lygio . Jeigu sutinki su straipsniu, vadinasi tau reikia kelti savo lygį. O jei neigi straipsnį pasiremdamas kitų žmonių (tų aukštesnio lygio) mintimis, tada... tada valink ******. Arba į biblioteką, pasiimt dviejų knygų, kurios visiškai prieštarauja viena kitai, nes šitas straipsnis yra apie tave. Nors rimtai, tai nežinau ką tokiu atvėju reiktų daryti. Ai beje. Į klausimą kas laimės gėris ar blogis, tai atsakymą duočiau, kad gėris. Nes tas kas laimi, turi teisę būti vadinamas geru.
Azuolas 2010-01-22 05:10
Nugalėtojai rašo istoriją. Taip pat ir patį karą dažniausiai pradėdavo jį pralošiusieji
Azuolas 2010-01-22 05:23
Aš nesuprantu iš kur čia kai kurie komentatoriai ištraukė, kad straisnis ragina nuversti valdžią? Juk nerašo to. (Be to tokų dalykų rašyti neleidžia ir LR įstatymai). Valdžia, kad ir kokia ji būtų, visada bus Š... Nuversi - ateis kita. (Ir dažniausiai po visokių liaudies maištų būna tik prasčiau). Ir straipsnyje juk rašo, kad valdžia keičia žmones. Tai kur kažkokia propaganda versti valdžią? Visos anarchokapitalizmo (ir kt. anarcho*) santvarkos yra ir liks utopija. Žmonių bendruomenė be valdžios įmanoma nebent kai žmonių skaičius yra kokie 10. Jei žmonių yra daugiau, tai visada susiformuos kažkokia valdžia. Istorijoje apstu pavyzdžių nuo anarchijų valstybės mąstu, iki valdžios susiformavimo kokioje atsitiktinėje bendruomenėje (pvz sukilus kokiam legionui, sudužus laivui ar lėktuvui ir t.t.).
modis 2010-01-22 09:35
Na Pasikartosiu kaip Dvigubas nulis, kad komentatoriai praktiškai kartoja mano mintis, ypač Alchi. Šis straipsnis tik dar viena nuomonė, kuri gal turės įtakos tavo nuomonei. Beje klausimai su Enšteinu, Hitleriu ir Kristum labai sudomino. Nors man jie netiko, bet ryškiai reikia apsišviesti daugelyje tokių sričių.
blizzard 2010-01-22 09:39
mano komentaras būtų toks straipsnis verčia kritiškai mastyti, bet iš dalies pats nemasto kritiškai, jeigu visi taip mastytų kaip rašoma šiame straipsnyje, tuomet dabartinį mūsų mąstymą būtų galima vadinti kritiniu straipsnio atžvelgiu.. nemanau kad tai yra teisingas mąstymas..
mariux88 2010-01-22 11:12
Gal as ir kvailas,bet man atrodo kad siais laikais Lietuvoje tikrai nebera vergu,nebent mes patys sau vergai o ne kazkam.Mums reikia daug ivairiausiu dalyku o jei nieko nedarysi tai nieko ir nepasigaminsi nieko ir neturesi.Ir taip bus visada bent iki tol kol neprades robotai viska daryti uz mus.Nors kazka veikti mums patiems kartais naudinga turbut taigi kazka turbut vistiek veiksime.Kas del nuomones issakymo ja issakyti gali visi kaip ir padare dabar teksto autoriai.Zmones ir patys manau nori kad ta nuomone butu kuo padoresne.Aisku as niekada perdaug ir nesimaisiau po koju politikos elitui ar tam kas stovi uz ju.Gaila jei kas buvo atvirai nuskriausti valdzios.Bet net jei valdzia papildomai ir uzsidirba ar kazkur mus apgaudineja nemanau kad tai reiskia kad mes jiems vergaujam.Mokesciu rinkimas reikalingas netik valdziai bet ir mums visiems,gi daugelis gauna kompensuojamus vaistus ar ismokas kazkokias kai gyventi yra sunkiausia(nors aisku turbut sakysite tos ismokos tam kad mes isvis isliktume kaip darbo jega). Ir del zmoniu pasyvumo gal dar itakos mumyse turi sovietiniai laikai (sovietiniai tevai),o kaikuriuos matyt taip gyvenimas isaukleja.Nors aisku zinant kaip nesvariai gaunami postai ir darbo vietos gal ir verta susirupinti,apsvarstyti ar mes tikrai nesame vergai,as visdelto manau kad mes vergai patys sau.Valdzia ziuri saves savo aplinkiniu mes darome ta pati tokia jau zmonija,manau tik patyres didelius sunkumus ir turintis sazine zmogus gali elgtis kitaip,tie patys politikai buvo auklejami elgtis kitaip visuomenes ar tos pacios baznycios, bet artimieji gal turejo poziuri kita ar jie patys.Na kas mus valdo jei mes vergai? Sekasi tiem aisku kurie tapo sekmingais verslininkais ar imoniu vadovais bet kiekvienas is musu gali bandyti sukurti bent sioki toki versla.Valstybes istatymai manau buvo kuriami geromis intencijomis,gal daugelis skyliu istatymuose irgi tik atsitiktinumas Cia mano nuomone susikaupusi netik nuo sito teksto bet ir nuo kitu tekstu puslapyje is kurio yra sis tekstas
Donceponse 2010-01-22 16:19
http://www.youtube.com/watch?v=kz4Qlh_HM3Y