NASA nuslėpė Mėnulyje surastus civilizacijos įrodymus?  (61)

Jau kelios savaitės po žiniasklaidos priemones netyla erzelynė ar tikrai NASA viską papasakojo apie 1969 metais įvykusią kelionę į Mėnulį. Primename, jog tuomet Mėnulį pirmą kartą palietė žmogaus koją – visą pasaulį apskriejo vaizdai, kaip Apollo misijos astronautai žengė pirmuosius žingsnius Mėnulyje. Po jos susidomėjimas Mėnuliu apslūgo ir tuo pačiu kilo įvairiausių gandų. Pradedant tais, jog amerikiečiai sufabrikavo savo kelionę ir niekam dar nepavyko mūsų gamtinio palydovo pasiekti ir baigiant naujais gandais, kurie kalba apie Mėnulyje surastas paslaptingos civilizacijos liekanas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šias kalbas atgaivino Ken Johnston, buvęs NASA darbuotojas. Ganėtinai įdomi istoriją, kurią interpretuoti gana sudėtinga. Pradėkime nuo pradžių apie patį Keną Johnstoną – ilgametį Mėnulio laboratorijos fotografijos tarnybos vadovą. Pagal NASA ankstesnius duomenis (kurie dabar kažkodėl jau yra ištrinti ir aptinkami tik pagal paieškos sistemų išsaugotus puslapius - cache) Kenas tikrai vadovavo fotografų padaliniui ir tais paslaptingais 1969 metais. Tuomet visos astronautų fotografuotos Mėnulio nuotraukos patekdavo į jo rankas. Pasak paties Keno, kai kuriose nuotraukose buvo matyti senovinės dirbtinės kilmės objektų liekanos ir netgi aptikta antigravitacijos technologija.

Žodžiu, NASA vadovybė liepusi sunaikinti jam visas paslaptingas nuotraukas. Tačiau Kenas to nepadarė – jas paslėpė. Manydama, jog įrodymai pradingo, NASA vadovybė įšaldė astronautų misijos į Mėnulį detales ir paskelbė jas valstybine paslaptimi. Visa ši istorija atgijo kuomet spalio 7 dieną knygynuose pasirodė Richard C. Hoagland ir Mike Bara knyga “Tamsioji misija: slapta NASA istorija“ (Dark Mission: the secret history of NASA). Pasirodo, Kenas Johnstonas ne tik papasakojo knygos autoriams visas 1969 metų Mėnulio misijos detales ir savo hipotezes, bet ir perdavė tas pačias paslaptingas nuotraukas, kurios dabar atsirado knygoje.

Kaip manote, kokia buvo NASA reakcija? Kenas Johnstonas atleidžiamas iš pareigų ir oficialiame NASA puslapyje dingsta visa su juo susijusi informacija. Pati agentūra apie 550 puslapių knygoje rašomas teorijas nieko nekomentuoja, priimdama poziciją, jog tai yra kvailystės, nevertos jos dėmesio. Pats Kenas Johnstonas kartu su knygos autoriumi Richard C. Hoaglandu spalio 30 dieną surengia spaudos konferenciją, kurioje dar kartą pristato savo hipotezes ir pamąstymus apie Mėnulio misiją.

Konferencijoje išdėstyta ta pati pozicija – 1969 metais Apollo misija Mėnulyje suradusi paslaptingos civilizacijos architektūrines ir technologines liekanas, kurios ir buvo nufotografuotos. Be to, būdami Mėnulyje astronautai išbandė antigravitacijos technologiją. Ir visus šiuos duomenis NASA nuslėpė. Pasak Keno, dabar nebėra ko beprarasti, todėl jis nusprendė apie tai prabilti viešai. Be to, jo nuomone atgijęs susidomėjimas Mėnuliu yra todėl, kad šie įslaptinti NASA duomenys pateko į kitų valstybių agentūras ir natūraliai prasidėjo lenktynės, kas pirmieji pasieks Mėnulyje paliktas technologijas. Aišku, tai ne vienintelė spėjama priežastis, ko Rusijai, Kinija, Indijai, Japonijai, Europai ir pagaliau JAV vėl prisireikė Mėnulyje. Aišku, konkretaus atsakymo nesulauksime – belieka patiems nuspręsti, kuo verta tikėti, kuo ne.

O kaip dėl paslaptingų civilizacijos liekanų? Knygos autorių demonstruotose nuotraukose kažką įžiūrėti sunku – jos gana prastos kokybės, o ir darytos jau prieš kelis dešimtmečius. Kelias nuotraukas ir mes pateikiame – su gera vaizduote ten galima įžiūrėti tikrai daug ko. Bet ar tai tiesa, mes nesiimame spręsti. Galbūt ten tikrai matyti civilizacijos liekanos, o gal tik natūralios kilmės akmenys – belieka tikėtis, jog tai bus atskleista jau ateinančiame dešimtmetyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(0)
(11)

Komentarai (61)

Susijusios žymos: