„Catrene“ – naujas nanotechnologijų projektas Europoje  (1)

Europos mikroelektronikos mokslo tyrimų programos „Medea+“, baigiančios darbą sekančiais metais, vadovai pristatė visuomenei savo įpėdinį. Naujas perspektyvus Europos projektas bus pavadintas „Catrene“ (angl. „Cluster for Application and Technology Research in Europe on NanoElectronics“) ir skirtas mikroelektronikos vystymui pasitelkiant paskutinius nanotechnologijų pasiekimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Catrene“ yra keturių metų trukmės projektas, kurį koordinuos Europos tyrimų plėtros ir bendradarbiavimo organizacija „Eureka“. Programos pradžia numatoma 2008 metų sausio pirmąją. „Catrene“ biudžetą sudarys 6 milijardai eurų, o tai yra tiek, kiek „Medea+“ programos metu buvo išleista nuo 2001 iki 2007 metų. 77 „Medea+“ projektuose dalyvavo 450 įvairaus dydžio kompanijų bei mokslo ir tyrimų centrų.

„Catrene“ programos pagrindu taps buvusių projektų „Medea+“, „Medea“ и „Jessi“ darbo rezultatai. Naujoji programa palies visus technologijų grandinės dalyvius: medžiagų tiekėjus, įrangą, technologijas ir t.t. Taip pat bus sudarytos galimybės pritraukti pramonės įmones, universitetus ir tyrimų centrus.

Daugiausia dėmesio bus skiriama svarbiausioms socialinėms ir ekonominėms sritims: transportui, sveikatos apsaugai, energetikai ir saugumui.

Šaltinis: elektronika.lt

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: