Mėnulyje 2010 m. ruošiamasi atidaryti kapines  (36)

JAV bendrovė „Celestis“ pradėjo priiminėti klientų, norinčių palaidoti kremuotus savo artimųjų palaikus Mėnulyje, užsakymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Celestis“ skelbia kapines Mėnulyje atidarysianti 2010 m. Mėnulyje ji ruošiasi pastatyti kapines, kuriose bus galima palaidoti iki 5 tūkstančių simbolinių urnų su kremuotų Žemės gyventojų palaikais.

Simbolinėmis jos vadinamos todėl, kad bus gerokai mažesnės: kiekvienoje tokioje kapsulėje bus tik nuo 2 iki 14 gramų pelenų. Nuo kapsulės svorio priklausys ir paslaugos kaina: 1 gramo palaikų palaidojimas Mėnulyje kainuos 9 995 JAV dolerius.

Palaikus į Mėnulį gabens privačios kosminių skrydžių bendrovės „Odyssey Moon“ ir „Astrobotic Technology“, su jomis „Celestis“ jau yra sudariusi atitinkamas sutartis.

Kosminių laidotuvių panūdusiems nepasiturintiems klientams „Celestis“ siūlo kitokią išeitį: už 700 dolerių bus galima išsiųsti kapsules su palaikais į orbitą aplink Žemę, praneša naujienų agentūra AFP.

Tiems, kam Mėnulis – „ne lygis“, bus pasiūlyta dar brangesnė paslauga. Už 37 tūkstančius dolerių tokie klientai galės kremuotus artimųjų palaikus išsiųsti į tolimąjį kosmosą, už Saulės sistemos ribų. Tokią paslaugą planuojama pradėti teikti 2011 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (36)