Gyvybę gelbstinti operacija atlikta padedant SMS pranešimais perduodamoms instrukcijoms  (22)

Konge dirbantis chirurgas iš Didžiosios Britanijos padedant iš kolegos gautoms tekstinėms žinutėms vietiniam gyventojui sėkmingai amputavo sugangrenavusį raktikaulį ir mentikaulį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Paaugliui gangrena prasidėjo po to, kai nelaimingame įvykyje jam buvo nutrauktos rankos. Laimei, vaikinas pateko į rankas laikinai Konge dirbančiam  kraujagyslių chirurgui iš Didžiosios Britanijos David'ui Nott'ui. Šis apžiūrėjęs pacientą greitai įsitikino, kad jei nebus imtasi skubių priemonių, paauglys gali mirti jau po kelių dienų. Kadangi gangrenos yra visiškai ne ta sritis, kurioje specializuojasi David'as, gydytojas greitai susisiekė su gimtinėje likusiu tokių operacijų specialistu Meirion Thomas'u. Kolega greitai SMS žinutėmis atsiuntė iš 10 žingsnių susidedančią instrukciją, kaip pašalinti raktikaulį ir  mentikaulį. Instrukciją jis užbaigė paprastu palinkėjimu: "Nusiramink ir sėkmės!".

Tiesa, kodėl bendravimui pasirinktos būtent žinutės, lieka neaišku, tačiau bet kuriuo atveju operacija atlikta sėkmingai ir žmogaus gyvybei grėsmės nebėra.

(0)
(0)
(0)

Komentarai (22)

Susijusios žymos: