Kinijoje sugauta gigantiška žiurkė  (11)

Šešis milijonus gyventojų turinčiame Fuzhou mieste (Pietų Kinija) sugauta apie 2,5kg sverianti ir 30cm uodegą turinti žiurkė. Ją sugavęs vietos gyventojas sako gyvūną nutvėręs kai aplink jį susispietė didelė žmonių minia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vietiniams Kinijos laikraščiams "žiurkių gaudytojas" vėliau pasakojo, kad jis pamanė, jog gyvūnas gali būti vertingas mokslinių tyrimų egzempliorius ar net retos rūšies atstovas, ir turėjo sutelkti visą savo drąsą griebdamas jį už uodegos ir greitai iškeldamas į viršų. Drąsos tam tikrai reikėjo, nes graužiko dantų ilgis buvo apie 2,5cm. Tiesa, gyvūną jį sugavęs asmuo išsinešė savo kuprinėje.

Iš pradinių nuotraukų vietinis miškininkystės padalinys preliminariai nustatė, kad šis košmariškai atrodantis sutvėrimas yra bambukinė žiurkė, tačiau įstaigos atstovai teigia, kad galutiniam nustatymui jiems būtina gyvūną apžiūrėti iš arčiau.

Kinijos bambukinės žiurkės retai užauga didesnės kaip 25cm ilgio ir yra paplitusios visoje Pietinėje Kinijoje, Šiaurės Birmoje ir Vietname. Tačiau pietvakarinėje Kinijos provincijoje Yunnan'e gyvenanti jų atmaina - Sumatros bambukinė žiurkė - gali užaugti net iki 75cm ilgio (įskaitant uodegą), o sveria iki 3,2kg. Visos bambukinės žiurkės pasižymi lėtais judesiais ir paprastai laiką leidžia požeminiuose urvuose, maitindamosios bambukų ūgliais. Kinijos turguose jos taip pat neretai parduodamos kaip maistui skirtas gyvūnas.

Šiuo metu manoma, kad didžiausios pasaulyje yra Afrikietiškosios gigantiškosios sterblinės žiurkės, kurios užauga iki 90cm ilgio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (11)