Loterija Bulgarijoje - sutapimas ar konspiracija?  (10)

Bulgarijoje vykstančios loterijos metu 6 laimingų skaičių derinys buvo ištrauktas du kartus iš eilės. Ar tai neįtikėtinas sutapimas, ar didžiulės loterijos konspiracijos įrodymas?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Oficialūs loterijos atstovai praėjusį ketvirtadienį pareiškė, kad toks tų pačių rutuliukų rinkinio ištraukimas buvo tiesiog neįtikėtinas sutapimas. Po to, kai gyvai televizija transliuojamos laidos metu rugsėjo 6 ir 10 dienomis mašina skirtinga tvarka ištraukė tuos pačius skaičius (4, 15, 23, 24, 35 ir 42),  Bulgarijos sporto ministras Svilen'as Neikov'as nurodė atlikti tyrimą siekiant ištirti neteisėtos manipuliacijos galimybę.

Tyrimo metu nebuvo nustatyta jokio sukčiavimo. "Mes negalime teigti apie jokią manipuliaciją", sako tyrimą atlikusių specialistų atstovas. Šansas, kad tie patys šeši skaičiai bus ištraukti du kartus iš eilės, buvo vienas iš daugiau nei 4 milijonų, tačiau ne neįmanomas, teigia matematikas Michail'as Konstantinov'as.

Tiesa, antrojo loterijos traukimo metu visus skaičius atspėjo taip pat precedento neturintis žmonių kiekis - net 18. Kiekvienam iš jų kliuvęs apdovanojimas - 10164 levų  ($7700). Pirmąjį kartą prizo nelaimėjo niekas. Loterijos organizatoriai sako, kad rutuliuko traukimo aparatu manipuliuoti neįmanoma. Traukimas vykdomas dalyvaujant specialiam komitetui ir transliuojamas gyvai per nacionalinę televiziją, o tai organizatorių teigimu garantuoja proceso skaidrumą. "Taip atsitiko pirmą kartą per 52 metų loterijos istoriją. Mes absoliučiai pritrenkti - tokio keisto sutapimo mums dar nebuvo tekę nei matyti, nei patiems patirti", teigė atstovas spaudai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (10)