Greta Akcijonaitė: Lietuvos kino teatrų repertuaras – neskatinantis mąstyti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tir4elis 2009-09-28 15:45
Tik nereikia taip savęs pervertint ir "pūstis". Būdamas Panevėžyje kartais nupėdinu į kino teatrą "Garsas". Kažkaip ten vis rodomas "sunkesnis" kinas ir labai jau žmonių trūkumo nepastebėjau. Paskutiniame trumpujų filmų renginyje vos radau kur atsisėst . Taigi jei atvežamas "prastesnis" produktas, nereikia kalbėt, kad viskas taip jau negerai ir niekas nieko nedaro .
MarkizasBarabasas 2009-09-29 01:59
Tir4eli, juk ir nesakė, kad kituose miestuose nėra sunkaus kino megėjų, tiesiog pabrežė, jog jų nėra daug. Beje, manau, puikiai supranti, kad trumpametražių filmų festivaliai yra labai populiarūs. Nes trumpametražis "sunkus" filmas yra.. trumpametražis, jį nepabosta žiūrėti, įdėja nėra perdaug išgryninta, maloniai pateikiama . Tokie filmai veža, nes jie yra tarp lengvo žiūrėjimo ir vietos pamąstymams, dėl to jie ir yra populiarūs O štai kai kalbame apie ilgus filmus - situacija kita. Jie dažnai tampa tikrais riešutėliais, nes jie vargina (tai yra gerai, bet šiuolakinė visuomenė priprato kino teatre ilsėtis su transformeriais, o ne gilintis į žydo Pianisto (kuris ir tai dar yra lengvas) išgyvenimus reicho žlugimo metu. Aš ir pats, tiesą sakant, negaliu įvardinti gerų sunkaus kino pavyzdžių, bet jau atsisakiau praktiškai visos Holivudinės pramonės, nes 60' metų filmai yra kurkas įdomesni. Dėl poreikio - Ukmergėje "protingas kinas" surinktų apie 20-50žmonių auditorijas ir tai tik nemokamo įėjimo atvėju. Kas liečia Šeršelefam - reklama neatitiko turinio. (T.y. reklama reprezentavo festivalį prastesniu nei jis buvo ištiesų. Čia tik mano nuomonė) Nors neatėjau ne dėl to, tiesiog negalėjau.
rwc 2009-09-29 14:00
Sunkiam kinui reikia specifinės aplinkos, pasiruošimo ir t.t. - kaip ir sunkiam koncertui. T.y., tikrai geram filmui reikia pasiruošti: paskirti kelias valandas žiūrėjimo, skaityti recenzijas, išdiskutuoti, susipažinti su autoriaus biografija, kontekstu ir t.t.. Po kiek laiko pakartoti peržiūrą. Taigi dar atsiranda poreikis suburti grupelę bendraminčių, surasti jaukią kamerinę aplinką. Šiais laikais nelabai matau galimybių ar poreikių tokiems viešiems dideliam žiūrovų skaičiui pritaikytiems seansams. Paprasčiau susiorganizuoti peržiūrą namie.