JAV lėktuvų keleiviams uždrausta gabenti žaislinius sniego rutulius  (14)

Norintys lauktuvėms lėktuvu pargabenti žaislinius rutulius nuo šiol susidurs su papildomais sunkumais - JAV Transporto saugumo administracija (TSA) išleido naują nurodymą, pagal kurį bus konfiskuojami net mažesni nei 85g sniego rutuliai. Beje, toks sprendimas motyvuojamas gan juokingai - nėra priemonių skysčio masei išmatuoti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

"Įsinešti sniego rutulių pro saugumo patikros vartus kartu su rankiniu bagažu nebus leidžiama", pareiškė TSA atstovas spaudai Dwayne'as Baird'as. Priežastis yra ta, kad rutuliuose yra skysčio, o pagal TSA taisykles kartu su rankiniu bagažu galima įsinešti tik specialiuose plastikiniuose maišeliuose supakuotus skysčius, gelius arba aerozolius, sveriančius mažiau kaip 3 uncijas (apie 85g). Buteliukai su leistinais skysčiais turi tilpti į griežtai reglamentuoto dydžio maišelį, vienam keleiviui gali būti išduodamas tik vienas toks maišelis. Teigiama, jog taip sumažėja galimybė, jog potencialūs nusikaltėliai jų turinį panaudos kaip sprogmenis. 

Tikriausiai su šiais reikalavimais susidūrė daug kas, ir ne tik keliaujantys į JAV, bet ir į Europos šalis - tikriausiai ne vienam teko po patikros atsisveikinti su močiutės įdėtu uogienės stiklainiu ar buteliuku paprasto vandens - visa tai keliauja tiesiai į šiukšlių konteinerį. Baird'o teigimu, kai kuriuos žmones glumina tai, kaip yra apibrėžiama, kuri medžiaga yra skystis arba gelis. "Jei jūs tai galite pilti, suspausti, siurbti, purkšti, tepti, tai yra laikoma skysčiu arba geliu". Tačiau kaip gi su sniego rutuliais, kurie sveria mažiau nei 3 uncijas?  "Manau, jog juos taip pat konfiskuotų, kadangi apsaugos darbuotojai neturi galimybių išmatuoti, kiek uncijų skysčio yra viduje", sako Baird'as.

Kai kuriuose interneto portaluose jau yra pasirodžiusių komentarų, kuriuose žmonės juokiasi iš to, kaip modernių technologijų amžiuje galima nesugebėti išmatuoti, kiek skysčio yra tokiuose žaisliukuose. Be to, neaiškūs kriterijai, pagal kuriuos nustatoma 3 uncijų svorio pavojingumo riba. "Reikėtų pasikonsultuoti su Archimedu, kuris jau prieš 2000 metų žinojo, kaip išmatuoti praktiškai bet kokio kūno masę", rašo vienas interneto komentatorių. Dar kiti juokauja, jog toks reikalavimas išleistas dėl to, kad TSA negali suprasti, iš kur ten viduje atsiranda sniegas. Juokai juokais, tačiau saugumą užtikrinantiems reikalavimams teks paklusti. Taigi galimi du sprendimai: supakuokite sniego rutulį lagaminuose, kurie dedami į bagažo skyrių, arba rutulius pirkite tik praėję saugumo patikrą oro uostuose, specialiose tam skirtose parduotuvėse - praėjus saugumo patikrą oro uosto viduje skysčių galima įsigyti be didesnių apribojimų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (14)