Rusijos ekspertas: Irano pavyzdys jau rodo, kokia katastrofa laukia Rusijos – tai neišvengiama  ()

Ekonominės sankcijos tampa praktiškai beviltišku nuosprendžiu į jas patenkančiai šaliai, – štai Irano pavyzdys, pabrėžė ekspertas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sankcijų veikiamame Irane šį rytą įvyko traukinio katastrofa, per kurią žuvo mažiausiai 10 žmonių, dar apie 50 buvo sužeista, o 16 iš sužeistųjų yra kritinės būklės, kai keleivinis traukinys pateko į avariją netoli Tebeso miesto, esančio į pietryčius nuo Teherano.

Rusijos ekspertas Anatolijus Nesmijanas, komentuodamas šią nelaimę, pažymi, kad viena iš priežasčių, tam kas nutiko, gali būti fizinis Irano geležinkelio bėgių ir riedmenų nusidėvėjimas, kuris, kaip ir dabar Rusijos, yra atkirstas nuo modernizavimo ir vakarietiškų technologijų. Savo „Telegram“ kanale ekspertas užsimena, kad panašios nelaimės netrukus gali apimti ir Rusiją. „Iranui ribojimai taikomi ilgą laiką, tiksliau, nuo 79-ųjų revoliucijos, tačiau žalingos sankcijos buvo „įjungtos“ iki galo prieš maždaug dešimt metų su trumpa pertrauka, į kurią galima nekreipti dėmesio. Sankcijos šiuolaikiniame pasaulyje yra labai rimtos ir praktiškai beviltiškos šaliai, kuri į jas patenka. Paralelinio importo pakeitimas problemos neišsprendžia“, – pažymi jis.

Tuo pačiu metu ekonomikos stabilumas, atsilaikant prieš sankcijas, kuriuo Rusija nuolat giriasi, gali būti pasiektas tik tada, kai valstybė yra išskirtinis pasaulio politikos subjektas: tokiu atveju apribojimai arba praranda prasmę, arba sukuria neišsprendžiamų sunkumų likusiam pasauliui. Tuo pačiu metu tokios šalys kaip Rusija ir Iranas ilgainiui susiduria su rimtomis technologinėmis problemomis, kurių jos pačios nepajėgios išspręsti.

 

„Paprasčiau tariant, arba jūsų ekonomika turi būti milžiniško dydžio, kaip Kinijoje, arba jūs turite turėti neabejotiną technologinį lygį svarbiausiuose pasaulio ekonomikos sektoriuose. Visais kitais atvejais sulenkti pirštai ir berniukai, spjaudantys pro skylę, sudaro štai tokį vaizdą“, – pažymi jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(56)
(4)
(52)

Komentarai ()