[Žinios trumpai] Rusijoje jau siūloma pastatyti paminklus Prigožinui ir Kadyrovui: skelbiama, kas nutiko  ()

Rusijos Federacijos Valstybės Dūma iškėlė idėją Ukrainos poetei Lesyai Ukrainkai suteikti užsienio agentės statusą, taip pat nugriauti visus jos paminklus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša  „Unian.ua", tokią iniciatyvą interviu vietos žiniasklaidai išsakė Rusijos deputatas Andrijus Guruliovas. Jis kritikavo gėlių ir vaikų žaislų padėjimą prie poetės paminklo Ukrainos bulvare, kur įamžintas per raketų ataką Dniepro žuvusiųjų atminimas.

„Tai tikra užsienio agentė. Aš gimiau ir gyvenau Rusijos imperijoje, o su Rusija elgiausi, sakykime tiesiai šviesiai, blogai. Ar įstatymas kur nors sako, kad užsienio agentas turi būti gyvas?"

Liaudies deputato teigimu, Rusijos Federacija turi daug savų „erelių", kuriais galima pakeisti paminklą poetei.

 

„Oi, kiek šaunių vaikinų turime - Prigožinas ir Kadyrovas. Ereliai! Galima pastatyti paminklą tam, kuris ypač pasižymėjo, tarkime, Soledare. Arba galite sukurti kompoziciją apskritai: J. Prigožinas ir keli jo kariai. Svarbiausia – patriotinės fantazijos skrydis", – apibendrino jis.

Paminklas Lesyai Ukrainkai buvo pastatytas 2006 metais Maskvoje, vykdant miesto dienai skirtus renginius Ukrainos bulvare.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(20)
(-15)

Komentarai ()