[ŽT] Europa sukasi nuo JAV, gali būti dideli pokyčiai: skelbiama neįtikėtina reakcija į Macrono kalbą  (1)

Tarp Europos lyderių daugėja Prancūzijos prezidento Emmanuelio Macrono „strateginės autonomijos“ nuo Jungtinių Valstijų idėjos šalininkų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai pareiškė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charlesas Michelis, praneša  „Europos Pravda“.

Europos Vadovų Tarybos vadovas teigė, kad Prancūzijos lyderio pozicija ES nėra izoliuota, ir nors E. Macronas kalbėjo kaip Prancūzijos prezidentas, jo nuomonė atspindi didėjantį Europos lyderių poslinkį. „Palyginti su prieš kelerius metus egzistavusia situacija buvo padarytas šuolis į priekį strateginės autonomijos atžvilgiu“, – sakė Ch. Michelis.

„Kalbant apie santykių su JAV klausimą, aišku, kad Europos Vadovų Tarybos derybose gali būti niuansų ir opių klausimų. Kai kurie Europos lyderiai nekalbėtų taip, kaip kalba E. Macronas... Bet, manau, daugelis tikrai galvoja kaip ir E. Macronas“, – pridūrė jis.

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas pažymėjo, kad jis pats remia glaudesnių ES ir JAV santykių plėtrą, bet ne tuo atveju, jei šis procesas reikš, kad „mes aklai ir sistemingai vadovausimės JAV pozicija visais klausimais“.

 

Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas po vizito Kinijoje pareiškė, kad Europa turėtų kurti „strateginę autonomiją“, nemėgdžioti JAV ir nesivelti į „ne mūsų krizes“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(22)
(-19)

Komentarai (1)