Teisiog šluojamos prekės iš Vokietijos: atrodo, Maskva surado būdą kaip apeiti sankcijas  ()

Vokietijoje fiksuojamas prekių pardavimo į Rusijos Federacijos kaimynines šalis bumas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos Federacijos kaimyninės šalys perka vis daugiau vokiškų prekių ir, tikriausiai, aplenkdamos Vakarų sankcijas, jas parduoda Maskvai.

Taip teigiama „Spiegel“ medžiagoje, rašo „Europos tiesa“.

Straipsnyje ypač minima Armėnija, kurios eksportas į Rusiją per dvejus metus padidėjo keturis kartus iki maždaug 2,5 mlrd. JAV dolerių.

Be tradicinių vaisių ir riešutų, taip pat vyno ir brendžio prekės ženklo „Ararat“, per pastaruosius metus Armėnija pradėjo eksportuoti visų rūšių aukštųjų technologijų ir pramonines prekes.

2022 metais Armėnija Rusijos klientams tiekė elektroninės įrangos už 460 mln. JAV dolerių. Technikos pardavimas išaugo nuo 14 mln. USD iki 158 mln. USD.

Gruodį Vokietijos įmonių eksporto pajamos iš Armėnijos verslo buvo 287 % didesnės nei 2018-2020 metų vidurkis.

Be Armėnijos, daugiau vokiškų prekių pradėjo pirkti ir Kazachstanas. Vokietijos įmonių eksporto pajamos išaugo 210 %, lyginant su 2018-2020 metų vidurkiu. Kirgizijoje prieaugis siekia net 1157 %.

Prekybos srautų pokyčiai yra tokie dideli, kad Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko (ERPB) analitikai kalba apie „Eurazijos aplinkkelį“.

 

Vokietijos verslo atstovai pastebi, kad prekybos bumą galima paaiškinti ir kitais veiksniais.

Visų pirma, prieš invaziją daugelis Vokietijos įmonių naudojo Rusiją kaip pardavimo centrą, iš kurio prekės buvo pristatomos į Jerevaną ir Astaną. Kadangi tai nebeįmanoma dėl sankcijų, pristatymai vykdomi tiesiai į šias šalis.

Taip pat Armėnijoje ir Kazachstane daugėja potencialių klientų dėl didelio migrantų iš Rusijos skaičiaus.

Tuo pačiu metu, kaip pažymi „Spiegel“, vargu ar šiomis priežastimis galima paaiškinti tokį vokiškų prekių pardavimą į Rusijos Federacijos kaimynines šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(25)
(-22)

Komentarai ()