Netikėta žinia. Latvija atsisakė suteikti pabėgėlio statusą ukrainiečiui, kuris nenorėjo kovoti su Rusija  (5)

Latvijoje buvo atsisakyta suteikti prieglobstį ir pabėgėlio statusą Ukrainos piliečiui, pareiškusiam, kad jis nepalaiko karo veiksmų. Jis atsisakė dalyvauti kare prieš Rusiją ir pabėgo į Europą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taip rašo „Delfi“.

Ukrainos pilietis į Latviją atvyko praėjusių metų rugpjūtį ir paprašė prieglobsčio. Jis tvirtino nesutinkantis su Ukrainos politika ir nepalaikantis karo veiksmų. Atvyko į šalį pagerinti savo sveikatos. Jis apsilankė kariniame komisariate ir pareiškė, kad kariauti atsisako.

Vyro teigimu, 2014 metais jis ir jo artimieji nukentėjo dėl karo veiksmų, buvo sugriautas jo namas ir verslas. Be to, būdamas slėptuvėje vyras užsikrėtė infekcijomis, patyrė psichologinių pažeidimų.

Bėgdamas nuo karo veiksmų vyras iš pradžių prašė prieglobsčio Rusijoje, tačiau jam buvo atsakyta. Pusantrų metų išbuvo Rusijoje ir dirbo vairuotoju. Vėliau, 2016 metais, vyras laikinai grįžo į Ukrainą, gavo Lenkijos vizą ir išvyko į Europos Sąjungą.

Jam nepavyko gauti prieglobsčio Ispanijoje, Šveicarijoje, Prancūzijoje, Liuksemburge, Vokietijoje, Belgijoje ir Nyderlanduose.

2021 metais vyras buvo deportuotas iš Nyderlandų į Ukrainą.

Prasidėjus plataus masto invazijai, jis išvyko į Dniepropetrovsko sritį, o paskui į Lvivą. Vėliau per Krymą išvyko į Rusiją, iš kur nusprendė vykti į Latviją.

 

Nors vyras prašė politinio prieglobsčio, pagrindinis tikslas, anot jo, yra jam reikalingas gydymas.

Pilietybės ir migracijos reikalų valdyba atsisakė suteikti ukrainiečiui pabėgėlio statusą ir alternatyvų statusą Latvijoje, o vyras kreipėsi į teismą. Teismas jo prašymą atmetė.

Teismas nenustatė, kad Ukrainos pilietis buvo persekiojamas Ukrainoje ar jam grėsė persekiojimas dėl pilietybės, priklausymo tam tikrai socialinei grupei ar dėl politinių pažiūrų.

Teismo nutartyje teigiama, kad VSD konkrečioje byloje pateikė išvadą, kad vyras gali kelti grėsmę valstybės ir visuomenės saugumui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (5)