„Kaip tai reikės paaiškinti paprastiems rusams?“ Erdoganas galingai pažemino Putiną  ()

„Azovo“ vadai grįžo į Ukrainą dėl Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio ir Turkijos vadovo susitarimo. Tačiau Erdoganas žengė tokį žingsnį suprasdamas, kad tai gali lemti santykių su Rusija paaštrėjimą.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-10 „Kaip tai reikės paaiškinti paprastiems rusams?“ Erdoganas galingai pažemino Putiną  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vladimiras Putinas dėl šių įvykių atsidūrė sunkioje padėtyje. Juk jam reikia rusams paaiškinti, kaip Ukrainoje atsidūrė „Azovo“ vadai, kadaise iškeisti į Viktorą Medvečiuką.

Tai „24 kanalui“ papasakojo karo ekspertas Jurijus Fiodorovas.

„Kaip tai reikės paaiškinti paprastiems rusams?“, – klausia karo ekspertas.

Jis pasiūlė Rusijos žmonėms šią situaciją paaiškinti taip, kad Erdoganas esą „pažeidė susitarimus“ su Maskva. Tačiau tame nėra nieko „labai blogo“. O apie tai, kas tiksliai buvo grąžinti į Ukrainą – „Azovo“ vadai ar kas nors kitas – rusams neatskleisti.

„Tačiau dar svarbesnį signalą davė Erdoganas, pažymėdamas, kad palaiko Ukrainos įstojimą į NATO. Tai tikrai didelis antausis Putinui“, – pabrėžė karo ekspertas.

Erdoganas turėjo pagrindo padaryti tokį pareiškimą ir grąžinti Ukrainai belaisvius, kurie iki karo pabaigos turėjo būti kažkur netoli Stambulo. Tai jis padarė dėl Rusijos atsisakymo pratęsti Turkijai labai svarbų „grūdų susitarimą“.

 

„Jei Putinas tikrai neatsisakys šio susitarimo, Turkijos laivynas lydės laivus su grūdais iš Ukrainos uostų. O Rusijos Juodosios jūros laivynas nieko negalės padaryti. Rusija neturi jėgų priešintis Turkijai Juodojoje jūroje“, – įsitikinęs Fiodorovas.

Turkijos prezidentas per bendrą spaudos konferenciją su Volodymyru Zelenskiu pažymėjo, kad Ukraina „nusipelnė tapti NATO nare“.

Erdoganas taip pat pažymėjo, kad Turkija toliau rems Kyjivą ir darys viską, kad Ukraina pasibaigus karui būtų greitai atkurta.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(72)
(1)
(71)

Komentarai ()