[ŽT] Netikėta žinia. Kyla teritorijų konfliktas tarp Irano ir Rusijos.  ()

Rusijos ambasadorius Teherane Aleksejus Dedovas buvo iškviestas valdžios po Maskvos ir Persijos įlankos arabų šalių pareiškimo dėl trijų salų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-13 [ŽT] Netikėta žinia. Kyla teritorijų konfliktas tarp Irano ir Rusijos.  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Irano užsienio reikalų ministerijos Persijos įlankos reikalų generalinis direktorius Alireza Enayati iškvietė Rusijos Federacijos ambasadorių Teherane Aleksejų Dedovą. To priežastis buvo pareiškimai dėl trijų Persijos įlankos salų.

Tai naujienų agentūra „Islamo respublika“ pranešė liepos 12 d.

Pranešama, kad Maskvoje vykusiame Persijos įlankos bendradarbiavimo tarybos (PĮBT) ir Rusijos atstovų susitikime buvo paskelbtas pareiškimas, kuriame esą ginčijamas Irano suverenitetas trijų Persijos įlankos salų atžvilgiu.

„Pirmadienį susitikime dalyvavusios šalys paskelbė bendrą pareiškimą, kurio dalyje buvo pakartotas melagingas pareiškimas apie Irano salas“, – rašoma leidinyje.

Kalbama apie Abu Musa salas, Didįjį kapą ir Mažąjį kapą. Alireza Enayati pabrėžė, kad šios teritorijos „amžinai priklauso Iranui“, taip pat pareikalavo, kad Rusijos ambasadorius šiuo klausimu pakoreguotų savo poziciją.

 

Irano užsienio reikalų ministerijos atstovas Nasseras Kanaani sakė, kad tokie pareiškimai „prieštarauja draugiškiems Irano santykiams“ su kaimynėmis.

Pasak žurnalistų, atsakydamas Aleksejus Dedovas pareiškė, kaip svarbu gerbti Irano teritorinį vientisumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(46)
(1)
(45)

Komentarai ()