[ŽT] „Įleiskite mus.“ Porošenka apstulbęs, kas įvyko Vilniuje (Video)  ()

Buvęs prezidentas Petro Porošenka „NATO Vilnius 2023“ rezultatus pavadino 2008 m. Bukarešto „fotokopija“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Nesuprantu, kur jie rado akivaizdžią pergalę“, – kritikavo NATO viršūnių susitikimo dėl Ukrainos prisijungimo prie Aljanso rezultatus ir lygino juos su susitikimo Bukarešte rezultatais 2008 m., kai Ukraina konkretaus kvietimo negavo, bet vietoj to šaliai buvo pažadėta, kad ji ateityje taps bloko nare. Tai iš Aukščiausiosios Rados tribūnos pareiškė „Europos solidarumo“ lyderis.

„Nematau, kur akivaizdžią pergalę mato tie, kurie teigia, kad Vilniaus susitikimas Ukrainai buvo labai sėkmingas“, – sakė parlamentaras ir pavadino baigiamąjį viršūnių susitikimo dokumentą 2008 m. Bukarešto „fotokopija“.  

Politiko teigimu, trūksta žodžio „garantijos“, dokumentas primena „ketinimų protokolą“. Vienintelis dalykas, kuris ten nurodomas, yra konsultacijų pradžia, jei Ukraina ateityje patirs naują agresiją. P. Porošenka pažymėjo, kad Ukraina nusipelnė gauti kvietimą į NATO, Ukrainos ginkluotosios pajėgos kovoja geriau nei bet kuri Aljanso armija ir saugo rytinį bloko flangą.

 

„Mums nereikia žodžių apie atviras duris. Jei durys atviros, įleiskite mus“, – pridūrė „Europos solidarumo“ lyderis ir paragino sąjungininkus sakyti tiesą.

Kartu P. Porošenka padėkojo savo partneriams už suteiktą karinę pagalbą ir pažymėjo, kad be jos būtų buvę daug sunkiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(5)
(13)

Komentarai ()