„Karo ir aukso imperija“. Netikėta žinia, ką visiškai slapta padarė „Wagner“  ()

Žurnalistų teigimu, J. Prigožinas sukūrė įmonių tinklą, kuris remia Sirijos, taip pat Afrikos valstybių vadovus, valdo aukso ir deimantų kasyklas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kremliaus vadovas Vladimiras Putinas nusprendė perimti „karo ir aukso imperijos“ valdymą, kurią Afrikos šalyse sukūrė „Wagner“. Tai parašė „The Wall Street Journal“.

Pranešama, kad „vagneriečių“ vadovas Jevgenijus Prigožinas sukūrė Sirijos, taip pat Afrikos valstybių vadovus remiančių, aukso ir deimantų kasyklas valdančių įmonių tinklą. Be to, daugelis jų veikė kaip neoficialios diplomatinės Rusijos atstovybės, nepaisant to, kad V. Putinas anksčiau neigė ryšius tarp Maskvos ir „Wagner“ grupuotės, nors neseniai tai pripažino.

Pasak žurnalistų, J. Prigožinas sukūrė sudėtingą korporacinę struktūrą, kuri buvo skirta paslėpti „vagneriečių“ operacijas už Rusijos Federacijos ribų, taip pat užmaskuoti ryšius su Kremliumi. Dėl to sunku patraukti Rusiją atsakomybėn.

Leidinys rašo, kad dabar, po J. Prigožino karinio maišto birželį, V. Putinas bando paimti „Wagner“ savo žinion. Tačiau grupės veiklos plotis ir nežinoma „vagneriečių“ vadovo buvimo vieta Kremliui tapo kliūtimis.

 

„Wagner“ statusas po J. Prigožino maišto dabar lieka neaiškus. Šimtai samdinių paliko Centrinės Afrikos Respubliką, bet tada ten atvyko dešimtys naujų kareivių. Jie turėtų padėti CAR prezidentui surengti referendumą, kuris galėtų pratęsti jo kadenciją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(8)
(-8)

Komentarai ()