„Revoliucija čia pat.“ Skelbia apie rusų nuotaikas šalyje (Video)  (2)

Politikos apžvalgininkas įvardijo pagrindinę aplinkybę, kuri stumia žmones į opoziciją RF valdžiai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nesėkmės, pralaimėjimai fronte, Rusijos nesugebėjimas laimėti karo prieš Ukrainą supriešino rusus prieš Kremliaus diktatorių Vladimirą Putiną, įsitikinęs politikos strategas Abbasas Galliamovas.

„Jau įprastos Rusijos sienų ir teritorijos atakos yra tik labai matomas, aiškus patvirtinimas, kad karo dinamika yra neigiama. Viskas prasidėjo nuo „Kyjivas po trijų dienų“, o dabar judame į „didvyriška“ gynyba – tai pagrindinė aplinkybė, stumianti žmones į opoziciją“, – sakė jis.

Eksperto teigimu, dažnesnis karių registracijos ir verbavimo biurų padegimas Rusijoje yra gana radikalūs veiksmai.

Tai, kad Rusijoje žmonės nežudo vieni kitų gatvėse, nieko neliudija. Kad revoliucija pasiektų tokią karštą fazę, kai policija bus pakabinta ant gatvių lempų, tai tokio scenarijaus, man atrodo, dabar niekas nesvarsto“, – sakė A. Galliamovas.

Kremlius slepia kariuomenės nuostolius, patirtus kare Ukrainoje. Rusijos žmogaus teisių aktyvistai, besipriešinantys karo veiksmams, supranta, kad tikrieji didžiulių nuostolių Rusijos Federacijoje skaičiai bus žinomi dar negreitai.

 

„Yra žurnalistų, kurie, pasitelkę atvirus šaltinius, sekdami laidotuves ir viešus nekrologus regioninėje žiniasklaidoje, kažkaip skaičiuoja, tačiau šie duomenys yra reprezentatyvūs, nenurodo bendro aukų skaičiaus. Mes nežinome, kiek daug žmonių miršta kare, mes nežinome, kiek jų negrąžinama į Rusiją, kiek žuvusiųjų tiesiog dingsta, yra visų pamirštami“, – sakė fondo „Pasivaikščiojimas miške“ atstovas Ivanas Chuviljajevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(35)
(4)
(31)

Komentarai (2)