Ukraina paskelbė laikiną koridorių prekybiniams laivams. Skelbia, kas jų laukia  ()

Ukrainos karinis jūrų laivynas paskelbė laikiną koridorių prekybiniams laivams, įplaukiantiems į Ukrainos uostus arba iš jų išplaukiantiems.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-08-11 Ukraina paskelbė laikiną koridorių prekybiniams laivams. Skelbia, kas jų laukia  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rugpjūčio 10 d., pagal Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Ukrainos karinio jūrų laivyno įsakymą Nr. 6,  buvo paskelbti nauji laikini maršrutai laivams įplaukti į Ukrainos Juodosios jūros uostus arba iš jų išplaukti. Informacija pasirodė oficialiame Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinio jūrų laivyno „Facebook“ puslapyje. Tuo pat metu patikslinta, kad visuose maršrutuose išlieka ir minų, ir karinė grėsmė dėl Rusijos karinio jūrų laivyno.

Dėl šių maršrutų anksčiau buvo susitarta su Tarptautine jūrų organizacija. TJO taryba pripažino Ukrainos teisę į nemokamą komercinę laivybą, kurią taip pat garantuoja Tarptautinė jūrų teisė. TJO taip pat ragina Maskvą laikytis teisinės valstybės principų ir netrukdyti laisvai plaukioti prekybiniams laivams Juodojoje jūroje.

Nauji maršrutai apims tris Ukrainos uostus: Odesą, Južną ir Čornomorską. Būtent jie buvo naudojami prekybiniams ir civiliniams laivams po V. Putino kariuomenės įsiveržimo į Ukrainą. Į naujus maršrutus bus leidžiami tik tų laivų, kurie yra pasirengę plaukioti dabartinėmis sąlygomis Ukrainoje, kapitonai. Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karinis jūrų laivynas primena, kad paskutinis laivas su grūdais iš Odesos išvyko liepos 16 d.

 

Po to Maskva pasitraukė iš grūdų sandorio, o po kurio laiko raketomis ir bepiločiais orlaiviais atakavo Ukrainos uosto infrastruktūrą. Dauguma pasaulio šalių, tarp jų ir Afrikos, vadovų ragino Maskvą netrukdyti prekybiniams laivams išplaukti iš Ukrainos uostų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()