Svarbus įvykis JAV. Kas laukia Ukrainos  ()

Sprendimą teikti paramą JAV priima ne tik prezidentas, bet ir Kongresas, pabrėžė M. Milleris.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jungtinių Valstijų Valstybės departamento atstovas spaudai Matthew Milleris patikino, kad jo šalis ir toliau rems Ukrainą, nepaisant 2024 metų rinkimų rezultatų. Jis pabrėžė, kad Ukrainos ilgalaikiai saugumo susitarimai turėtų galioti ilgiau nei bet kokia administracija.

Kaip rašo „Amerikos balsas“, M. Milleris atsakė į klausimą, ar pasikeis pagalba Ukrainai, jei Donaldas Trumpas būtų išrinktas kitu JAV prezidentu. M. Milleris pabrėžė, kad pagalbos klausimas bus fiksuotas atitinkamose tarpvalstybinėse sutartyse, kurios liks galioti, nepaisant to, kas vadovaus šaliai.

„Turime užsitikrinti ilgalaikius saugumo susitarimus, kurie bus virš bet kokios administracijos, bet kokios vyriausybės tiek čia, Jungtinėse Valstijose, tiek tarp mūsų sąjungininkų ir partnerių, kurie prisiėmė ilgalaikius įsipareigojimus dėl Ukrainos saugumo“, – sakė jis.

Jis sakė, kad jau vyksta derybos tarp JAV ir Ukrainos, kaip atrodys šie saugumo įsipareigojimai.

„Mes diskutuojame su Kongresu, kokia turėtų būti dabartinė mūsų pozicija dėl Ukrainos finansavimo ir kokia turėtų būti mūsų ilgalaikė pozicija“, – sakė M. Milleris.

 

Be to, sprendimą teikti paramą JAV priima ne tik prezidentas, bet ir Kongresas. Ir anksčiau Kongresas visada patvirtindavo prašymus suteikti papildomos pagalbos Ukrainos vyriausybei.

„Kiekvieną kartą prašydami Kongreso daugiau paramos Ukrainos vyriausybei, Ukrainos kariuomenei ir Ukrainos žmonėms, gaudavome jo sutikimą. Ir tikimės, kad tai tęsis“, - aiškino Matthew Milleris.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(44)
(2)
(42)

Komentarai ()