Kremlius jaučia artėjančią katastrofą. Skelbia ultimatumą Rusijos verslui  (1)

Kremlius Rusijos verslui skelbia ultimatumus ir grasina sankcijomis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį Kremlius susitiko su didžiausiais Rusijos eksportuotojais ir paragino juos parduoti uždirbtą užsienio valiutą, kad palaikytų rublį, kuris pastarosiomis savaitėmis smarkiai smuko, rašo „Finanz“. 

Rusijos eksportuotojai buvo įspėti griežtai uždaryti lėšų pervedimo į užsienį būdus, net ir rubliais, grasinant, kad nepaklusę neteks valstybės paramos ir subsidijų. Priešingu atveju, pasak trijų šaltinių, valdžia įves direktyvinį beveik visos eksporto valiutos pardavimą iki 90 proc.

JAV dolerio kursas, pasiekęs 100 rublių, tapo grėsme V. Putino režimui: jis prognozuoja spartėjančią infliaciją, pasieksiančią piką kaip tik prieš 2024 m. rinkimus, kai V. Putinas bus renkamas penktajai kadencijai.

Kremliaus veiksmai rodo didėjantį valdžios susirūpinimą Rusijos ekonomikos būkle. Nuo metų pradžios rublis dolerio atžvilgiu prarado apie pusę savo vertės, o infliacija pasiekė 20 metų aukštumas.

Rusijos vyriausybė tikisi, kad stiprėjantis rublis padės stabilizuoti ekonomiką ir Vakarams bus sunkiau įvesti sankcijas Rusijai.

 

Tačiau kai kurie ekonomistai įspėja, kad vyriausybės intervencija į valiutų rinką gali turėti nemalonių pasekmių ir paskatinti didesnę infliaciją. Jie teigia, kad vyriausybė iš esmės spausdina pinigus, siekdama paremti rublio kursą, o tai tik padidins ir taip aukštą infliacijos lygį šalyje.

Tik laikas parodys, ar Kremliaus žaidimas pasiteisins. Tačiau aišku viena: Rusijos vyriausybė ketina daryti viską, kad užtikrintų V. Putino perrinkimą 2024 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(14)
(-2)

Komentarai (1)