Prie Japonijos krantų pastebėti Rusijos ir Kinijos karo laivai. Kas vyksta  ()

Netoli Okinavos salų praplaukė vienuolika Kinijos ir Rusijos karo laivų. Jie keliavo į Rytų Kinijos jūrą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tai ketvirtadienį, rugpjūčio 17 d., buvo paskelbta Japonijos gynybos ministerijoje. Tokie manevrai laikomi jėgos demonstravimu, rašo „Kyodo News“.

Pasak Japonijos gynybos ministerijos, 11 Kinijos ir Rusijos laivų praplaukė per Okinavos salų vandenis ir patraukė į Rytų Kinijos jūrą. Tai buvo karo laivai, kurie neseniai dalyvavo bendroje patruliavimo akcijoje Ramiajame vandenyne.

Gynybos departamento teigimu, šie pasikartojantys bendri Kinijos ir Rusijos karinių jūrų pajėgų manevrai aplink Japonijos salas turėtų būti vertinami kaip aiškūs veiksmai „pademonstruoti savo jėgą prieš Japoniją“.

Japonijos gynybos ministerija pranešė, kad diplomatiniais kanalais Kinijai ir Rusijai jau buvo pasiųstas rimta žinutė, susirūpinus dėl jų kariuomenės veiksmų šalies nacionalinio saugumo požiūriu.

Antradienį, rugpjūčio 15 d., Japonijos kariuomenė, esanti už 280 kilometrų į šiaurės rytus nuo piečiausios Japonijos Okinotori salos Ramiajame vandenyne, taip pat aptiko:

  •      6 Kinijos laivus, įskaitant raketinius minininkus,
  •      5 rusų laivus, įskaitant ir minininkus.

 

O liepos 29 d. Japonijos gynybos departamentas paskelbė, kad per Sojos sąsiaurį tarp Hokaido ir Sachalino salų į Ochotsko jūrą praplaukė 5 Kinijos ir 5 Rusijos karo laivai. Šie manevrai taip pat siejami su bendru Rusijos ir Kinijos patruliavimu Ramiajame vandenyne.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(11)
(0)

Komentarai ()