Ginklų forumas „Armija-2023“. Skelbiami naujausi Rusijos „stebuklai“ (Foto)  ()

Naujovių trūkumas privertė rusus į parodą atsigabenti net T-62 ir seną sovietinės gamybos Ka-50 prototipą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kasmetinė karinė paroda „Armija-2023“ yra svarbus rusams įvykis tiek ginklų pramonės bendradarbiavimo, tiek propagandos prasme, kurioje pristatomos įvairios naujai kuriamos technologijos. Tačiau šių metų pristatyme taip trūko įvairovės ir naujovių, kad rusams teko pelnyti džiugesį demonstruojant tikrus technikos „perliukus“ ir sovietmečio techniką.

Atsižvelgiant į tai, vis dar buvo pristatyta keletas unikalių rusiškų projektų. Pavyzdžiui, „Zubilo“ nepilotuojama transporto priemonė, sverianti 13,3 tonos, kurios keliamoji galia – 2,7 tonos.

Šiame Tatarstano įmonės „Remdizel“ gaminyje nėra jokių fotoaparatų, o pagrindinis ginklas ZU-23-2 yra be stebėjimo įrangos, bent jau kaip parodyta parodoje. Tai sukelia abejonių dėl transporto priemonės gebėjimo tinkamai judėti ir prireikus šaudyti.

Ta pati mobilumo problema galioja ir naujajai šarvuoto karinio automobilio „Tigr“ versijai, pavadintai „Tigr-M“. Šis patobulintas variantas jau tapo žinomas dėl to, kad kyla sunkumų įvažiuojant į kalvas, nes jame yra tvirtesni, todėl sunkesni šarvai.

Transporto priemonė gavo papildomas metalines plokštes priekyje ir gaubtus ratams, todėl ji primena Pirmojo pasaulinio karo karinę įrangą (arba postapokaliptinio pasaulio mašiną iš filmų „Mad Max“).

 

Pažymėtina, kad parodoje pristatomi įvairūs šarvų antstatai. Apsauginių „narvų“ kūrimas, matyt, tapo ištisa pramonės šaka, nes matome patobulinimų visų rūšių transporto priemonėms, pradedant nuo tradicinių tankų iki ekstravagantiškesnių sprendimų lengvesnėms transporto priemonėms.

 

Parodoje buvo ir tankas T-90M, padengtas karštį maskuojančiu „Nakidka“ kamufliažu ir ant bokštelio sumontuotu narvu. Matyt, rusai nusprendė eiti narvų tobulinimo keliu, nepaisant jų trūkumų. Viena iš to priežasčių gali būti aktyvus atakos bepiločių orlaivių dislokavimas Ukrainos kare.

 

Įdomi detalė buvo sumontuota ant medikų šarvuočio. Tinklo apsaugos šonuose nėra. Ko gero, iki parodos inžinieriai nespėjo darbų pabaigti laiku.

Žinoma, buvo ir T-14 „Armata“, nuolatinis visų Rusijos karinių pasirodymų svečias. Tačiau dabar jis stovi šalia T-62, kuris, skirtingai nei nebaigtas T-14, sugebėjo iš tikrųjų rasti kelią į Rusijos armiją.

 

 

Netikėtumo elementą suteikia atakos sraigtasparnis Ka-50 su juodu „kamufliažu“. Šis sraigtasparnis buvo sukurtas dar sovietmečiu, tačiau į masinę gamybą nepateko, nes 1990-aisiais paaiškėjo, kad vienas šio sraigtasparnio pilotas nesugeba efektyviai atlikti kovinių užduočių. Vietoj to rusai pasirinko tandeminį sraigtasparnį Ka-52.

Tai, kad šis eksponatas yra senas, pabrėžia tai, kad ant jo yra užrašas „VVS [Rusijos oro pajėgos]“ [ВВС России], o ne VKS, reiškiantis „aerokosminės pajėgos“, kuris 2015 m. pakeitė ankstesnį pavadinimą.

Tačiau „Armija-2023“ naujienų trūkumas privertė rusus eksponuoti net tokias pasenusias technologijas Ka-50 pirmąjį skrydį atliko dar 1982 m.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()