Pirmoji kelionė į užsienį po TBT orderio. Kur vyks Putinas  (1)

Rusijos diktatorius Vladimiras Putinas nepaliko Rusijos nuo tada, kai Tarptautinis baudžiamasis teismas išdavė orderį jį suimti už karo nusikaltimus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tačiau spalį jis greičiausiai apsispręs dėl susitikimo su Xi Jinpingu, rašo „Bloomberg“, remdamasis šaltiniais.

Šaltiniai pažymi, kad V. Putinas nori aplankyti tik tas šalis, kuriose jo saugumo tarnyba gali visiškai garantuoti jo saugumą, o Kinija laikoma viena iš tokių vietų.

Po plataus masto invazijos į Ukrainą V. Putinas aplankė tik kaimynines šalis (Tadžikistaną, Turkmėnistaną) ir Iraną. Jis ignoravo užsienio įvykius ir praleido net paskelbtus vizitus. Praėjusią savaitę Rusijos prezidentas praleido BRICS viršūnių susitikimą Pietų Afrikoje, kurios vyriausybė pranešė, kad ji turės vykdyti įsakymą jį suimti. „Oe“ paskelbė, kad kitą mėnesį nedalyvaus G20 viršūnių susitikime, nors Naujasis Delis neprivalo jo suimti pagal TBT sprendimą. Be to, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas, sakęs, kad rugpjūčio pabaigoje tikisi Rusijos prezidento vizito, galiausiai pats vyksta į Rusiją.

 

Tačiau dabar Kremlius, šaltinių teigimu, ruošiasi V. Putino vizitui užsienyje. Tikimasi, kad jis spalį keliaus į Kiniją, kai vyks „Belt and Road“ forumas. Jį ten pakvietė Kinijos lyderis Xi Jinpingas, gegužę informavo Saugumo Tarybos sekretorius Nikolajus Patruševas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(0)
(7)
(-7)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: