„Reikia žiūrėti Netflix, o ne kariauti.“ Musko inžinieriai trukdo Ukrainos atakoms. CNN skelbia, kas nutiko  (3)

Pažymima, kad E. Musko sprendimą lėmė aštri baimė, kad Rusija į Ukrainos puolimą Kryme atsakys branduoliniais ginklais.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-09-08 „Reikia žiūrėti Netflix, o ne kariauti.“ Musko inžinieriai trukdo Ukrainos atakoms. CNN skelbia, kas nutiko  (3)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais Elonas Muskas prie Krymo krantų slapta išjungė „Starlink“, kad sutrukdytų Ukrainos povandeninio drono atakai prieš Rusijos karinį jūrų laivyną. Apie tai Walteris Isaacsonas rašo naujoje E. Musko biografijoje, praneša CNN.

Pažymima, kad kai Ukrainos povandeniniai bepiločiai orlaiviai, pripildyti sprogmenų, priartėjo prie Rusijos laivyno, jie „prarado ryšį ir nekenksmingai pasiekė krantą“.

„E. Musko sprendimą, dėl kurio Ukrainos pareigūnai maldavo jo vėl įjungti palydovus, paskatino didžiulė baimė, kad Rusija atsakys į Ukrainos ataką Kryme branduoliniais ginklais – baimė, kurią paskatino milijardieriaus pokalbiai su aukštais Rusijos pareigūnais,“ – rašo W. Isaacsonas.

Kaip pažymi CNN, šis epizodas atskleidžia unikalią E. Musko padėtį, kurioje jis atsidūrė dėl karo Ukrainoje. Tyčia ar ne, jis tapo galios tarpininku, kurio Amerikos pareigūnai negalėjo ignoruoti.

Starlink“ nebuvo sukurtas kariauti. Jis buvo sukurtas tam, kad žmonės galėtų žiūrėti „Netflix“, atsipalaiduoti, prisijungti prie interneto mokykloje ir daryti gerus taikius darbus, o ne smogti bepiločiais orlaiviais,“ - sakė E. Muskas.

 

Leidinys taip pat rašo, kad Ukrainos vicepremjeras Michailas Fiodorovas paprašė Elono atkurti „Starlink“ ryšį.

„Tiesiog noriu, kad jūs – žmogus, kuris keičia pasaulį technologijomis – tai žinotumėte“, – rašė ministras E. Muskui.

Tačiau E. Muskas atsakė, kad povandeninių bepiločių orlaivių dizainas jį sužavėjo, tačiau „Starlink“ komunikacijų daugiau neįjungs, nes Ukraina „dabar eina per toli ir gali patirti strateginį pralaimėjimą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(2)
(26)
(-24)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: