„Lukašenka bijo.“ Gali būti tikra audra. Kas jo laukia pas Putiną (Video)  ()

Rugsėjo 14 dieną Aleksandras Lukašenka atvyko į Rusiją. Tai antrasis diktatorius, su kuriuo derėsis Vladimiras Putinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tikriausiai bus kalbama apie tai, kad Baltarusijos prezidentas apsišaukėlis per mažai grasina branduoliniais ginklais. Detales „24 kanalui“ paaiškino politologas Borisas Tizenhauzenas.

Aleksandrui Lukašenkai, kaip ir gautas V. Putino, gresia TBT orderis dėl ukrainiečių vaikų grobimo ir neteisėtos deportacijos į Baltarusijos teritoriją. Taigi Baltarusijos diktatorius to labai bijo.

„Tai V. Putinui, kuris turi bunkerį - iš tikrųjų nereikia niekur važiuoti. Yra šalių, kurios ratifikavo Romos statutą, o kai kurios sakė, kad V. Putinas nebus suimtas. Ne visi taip sakys apie A. Lukašenką. Tai maža figūra ir jiems tinkama medžiaga,“ – pažymėjo politikos strategas.

Be to, orderio gavimas automatiškai numatytų dar griežtesnes sankcijas ne tik A. Lukašenkai, bet ir jo šeimai. Jo mylimam sūnui Nikolajui gresia pavojus.

Tikėtina, kad diktatoriai gali aptarti branduolinį šantažą, kurį anksčiau praktikavo A. Lukašenka. Dabar jis turi visiškai kitus prioritetus.

„Jis taip drąsiai pradėjo, bet pastaruoju metu ėmė vystyti kiaulininkystę, bulves, pieno gamybą. Viskas kaip įprasta taikos laikais. O prieš tai retorika buvo karinga. A. Lukašenka bijo,“ – pastebėjo B. Tizenhauzenas.

 

A. Lukašenka nustojo grasinti „vagneriečiams“. O ir provokacijų pasienyje su Lenkija, pasak politikos stratego, sumažėjo.

A. Lukašenka nustojo elgtis agresyviai, nes kaimynai pasakė: mes jums uždarysime sieną. Atitinkamai pagrasino ir vyresnysis kinų „brolis“, nes Kinija negalės tranzitu į Europą gabenti prekes per Kazachstaną ir Baltarusiją. O V. Putinas reikalauja grasinti. Nes reikia kažką daryti. Todėl A. Lukašenka yra labai blogoje situacijoje ir kiekvieną dieną bus dar blogiau,“ – aiškino jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()