Situacija kaista. Paaiškėjo, kas numušė lėktuvą Il-76 su „Wagner“ smogikais (Video)  ()

Azavadų koordinacinis judėjimas, vienijantis tuaregų gentis, priešinosi karinei chuntai, užėmusiai valdžią Malyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuaregai Malyje pradėjo karą prieš prorusišką chuntą ir „vagneriečius“: buvo numušti keli lėktuvai.

Malyje tuaregų gentys susivienijo į „Azavado koordinacinį judėjimą“ ir paskelbė karą prorusiškai karinei chuntai, 2020 m. užgrobusiai valdžią šalyje, taip pat „Wagner“ samdiniams, kurie ir toliau yra Malio teritorijoje.

Kaip praneša „defence-arabic“, tuaregai, 2012-2014 metais bandę kariškai atsiskirti nuo Malio, per pastaruosius 9 metus periodiškai griebėsi partizaninio karo metodų ir suaktyvėjo šių metų rugpjūtį. Rugsėjo 10 d. pasirašė susitarimą, pagal kurį jie turi kartu pasipriešinti valdančiajai chuntai, kuri pažeidė anksčiau pasiektus susitarimus ir bando visiškai kontroliuoti šiaurinę šalies dalį, kuri anksčiau turėjo plačią autonomiją. Pastaba: pagal 2015 m. taikos susitarimą, kuriuo buvo nutrauktos centrinės valdžios ir tuaregų kovos, pastarieji gavo plačią autonomiją.

 

Pastarosiomis dienomis socialiniuose tinkluose pasirodė informacija, kad „Azavado koordinaciniam judėjimui“ pavyko padaryti didelės žalos Asimi Goitos (Malio chuntos vado) režimo aviacijai: sunaikinti trys naikintuvai, du sraigtasparniai, dronas, taip pat buvo pranešta apie Il-76 karinį transporto lėktuvą, kuris priklausė „vagneriečiams“. Pirminiais duomenimis, tuaregai turi apie 300 karinės technikos vienetų.

 

Kovų metu tuaregams pavyko išstumti chuntos ir „vagneriečių“ kariuomenę iš daugelio gyvenviečių šiaurinėse Malio provincijose. O rugsėjo 17 d. judėjimas paskelbė apie dviejų karinių stovyklų kontrolę Lėrės mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(165)
(3)
(162)

Komentarai ()