„Tai labai rimta. To nereikia nuvertinti.“ Sugriauti NATO. Putinas pradeda slaptą planą (Video)  ()

Vladislavas Selezniovas mano, kad V. Putinas gali pakenkti NATO vienybei, jei sąjungininkai laiku nesiims atitinkamų priemonių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų leidinio „The Telegraph“ autorius, analizuodamas geopolitinę situaciją Europoje, teigė, kad V. Putinas užsibrėžė naują tikslą – išardyti NATO į dalis ir identifikuoti silpnąsias Šiaurės Atlanto aljanso vietas. Tikėtina, kad Balkanai bus naujas Maskvos destabilizavimo pastangų taikymo taškas, nes tai yra silpniausia NATO vieta.

Savo ruožtu šią informaciją pakomentavo karo žurnalistas ir Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas Vladislavas Selezniovas. Jo nuomone, Rusijos specialiųjų tarnybų pajėgumų tikrai nereikėtų nuvertinti, nes pats V. Putinas yra kilęs iš šių specialiųjų tarnybų ir pastaraisiais metais Rusija vykdė daug specifinių operacijų.

„Bet kokiu atveju, yra tokių pavojų, - perspėjo V. Selezniovas. - O Aljanso suvienijimo klausimas visada yra aktualus.“

Tada analitikas priminė, kad NATO yra įvairių šalių. Viena vertus, galime išskirti savo besąlygiškus sąjungininkus, pavyzdžiui, Baltijos šalis ir Čekiją. Kita vertus, matome, kokie destruktyvūs procesai vyriausybės lygmeniu vyksta Vengrijoje. Į visus šiuos dalykus privalome atsižvelgti, bet pirmiausia į juos turi atsižvelgti NATO biurokratai, nes konsoliduotas sprendimas ir šimtaprocentinis visų dalyvių, o jų yra 31, palaikymas gali tapti savotišku suklupimo akmeniu, kai priimami tam tikri sprendimai.

 

Be to, ekspertas priminė tam tikras destruktyvias transformacijas Slovakijoje, kur į valdžią atėjo populistas R. Fico su promaskvietišku šio pasaulio suvokimo vektoriumi. Žinoma, tai yra Ukrainos problema, pabrėžė V. Selezniovas.

„Man atrodo, kad būtent Maskvos finansavimas populistams sukuria tokį pavojingą ir labai ilgalaikį precedentą. Sunku pasakyti, kaip pasielgs mūsų Vakarų partneriai Briuselyje. Tačiau faktas yra tas, kad morkos ir lazdos metodas turėtų būti taikomas tokių kvailų Europos politikų atžvilgiu, tai akivaizdu“, – apibendrino pulkininkas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(1)
(9)

Komentarai ()