[ŽT] Tai pavojinga. Kodėl nereikia miegoti vienoje lovoje su augintiniu  ()

Miegoti su augintiniais kai kuriems žmonėms gali būti patrauklu, tačiau tai taip pat gali turėti neigiamų pasekmių sveikatai ir higienai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Daugelis žmonių mėgsta miegoti vienoje lovoje su augintiniais šunimis ir katėmis, manydami, kad tai padeda atsipalaiduoti ir sustiprinti ryšį su jų augintiniais.

Tačiau Linkolno memorialinio universiteto (JAV) mokslininkai perspėja, kad toks įprotis gali pakenkti sveikatai ir miego kokybei. Jų duomenimis, šunų ir kačių šeimininkai miega prasčiau nei neturintys augintinių. Šunų mylėtojai dažniau pranešdavo apie miego sutrikimus ir užmigimo problemas, o kačių mylėtojai skundėsi nevalingais kojų mėšlungiu.

To priežastis gali būti gyvūnų naktinis aktyvumas, dėl kurio šeimininkas negali pakankamai išsimiegoti. Be to, naminiai gyvūnai gali pernešti įvairius parazitus, bakterijas ir virusus, kurie gali būti perduodami žmonėms per kontaktą ar įkandimus. Kai kurios iš šių ligų gali būti pavojingos ar net mirtinos, ypač žmonėms su nusilpusia imunine sistema. Be to, gyvūnai kai kuriems žmonėms gali sukelti alergines reakcijas, tokias kaip čiaudulys, niežulys, kosulys ar astma.

 

Alergenai gali kauptis patalynėje ir pagalvėse, pablogindami simptomus, todėl specialistai rekomenduoja nemiegoti vienoje lovoje su augintiniais šunimis ir katėmis, o suteikti jiems atskirą miegamąją vietą kitame kambaryje arba ant grindų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(3)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: