Prasideda. Slovakija ir Vengrija blokuoja pagalbą Ukrainai. Estija skelbia skubų pareiškimą  (6)

Slovakija ir Vengrija blokavo 50 mlrd. eurų ES pagalbą Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prasideda. Slovakija ir Vengrija blokuoja pagalbą Ukrainai. Estija skelbia skubų pareiškimą.

Norint skirti tolesnę ES finansinę pagalbą Kyjivui, būtina, kad už tai balsuotų visos 27 ES šalys. Iš pradžių pagalbą blokavo tik Vengrija, o dabar prie jos prisijungė Slovakija.

Prorusiški ministrai pirmininkai Viktoras Orbanas ir Robertas Fico blokavo 50 milijardų eurų ES pagalbą Ukrainai, praneša „Politico“.

Slovakijos ministras pirmininkas Fico sakė, kad Ukraina turi didelių problemų su korupcija ir nežinoma, kur šie pinigai nukeliaus.

Orbanas pareiškė, jog tikisi, kad ES pateiks „aiškų pagrindimą“, kodėl Kyjivui skyrė tokią didelę pinigų sumą. Budapeštas ir toliau blokuos šią paramą, jei ES ketina skirti pinigų „tiesiog taip“.

Tuo tarpu Estijos premjerė Kaja Kallas ES viršūnių susitikimo išvakarėse sakė, kad Vengrija yra Europos Sąjungos problema.

 

Iki šių metų pabaigos ES turi priimti atnaujintą biudžetą, į kurį bus įtraukta pagalba Ukrainai.

Neseniai EP pritarė iniciatyvai sukurti Ukrainos atstatymo fondą, kuris per ketverius metus Kyjivui skirs 50 mlrd. eurų.

Budapeštas blokuoja tolesnės karinės pagalbos skyrimą Ukrainai iš ES. O Slovakijos premjeras leido suprasti, kad jam vadovaujant Bratislava taip pat nebeteiks Ukrainai karinės pagalbos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(59)
(111)
(-52)

Komentarai (6)