„Putinas atsidūrė sunkioje padėtyje.“ Kvietimas į Čečėniją. ISW skelbia, ką padarė Kadyrovas  ()

​R. Kadyrovas, viešai pakviesdamas V. Putiną į Čečėniją, Rusijos Federacijos vadovą pastatė į sunkią padėtį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čečėnijos vadovas Kadyrovas ir toliau bando išsiskirti Rusijos informacinėje erdvėje, pažeisdamas visuotinai priimtas ribas tarp subjektų vadovų ir Rusijos Federacijos prezidento.

ISW praneša, jog lapkričio 20 d., per vaizdo konferenciją, skirtą viešojo transporto parko atnaujinimui konkrečiame Rusijos Federacijos regione, R. Kadyrovas viešai pakvietė V. Putiną į Čečėniją.

Karo studijų instituto analitikai primena, kad Rusijos prezidentas šiame regione nebuvo nuo 2011 m. R. Kadyrovas iš popieriaus lapo perskaitė kreipimąsi į Kremliaus vadovą ir smarkiai mikčiojo. Pabaigoje jis pareiškė, kad V. Putinas daug padarė dėl pačios Čečėnijos, nors respublikoje nesilankė labai seniai: esą „vyresnieji“ aprėkė R. Kadyrovą dėl tokio aplaidumo.

Rusijos diktatorius į R. Kadyrovo kvietimą neatsiliepė, o gyrė visą čečėnų tautą. Viešas R. Kadyrovo kvietimas V. Putinui pastatė Rusijos prezidentą į sunkią padėtį, nes jis arba ignoruoja kvietimą ir rizikuoja nepaisyti Čečėnijos vadovo, arba priima kvietimą ir rizikuoja atrodyti taip, lyg pasiduoda R. Kadyrovo spaudimui.

 

Ekspertai įsitikinę, kad toks iššūkis V. Putinui yra R. Kadyrovo bandymas dar kartą susilaukti palankumo iš Rusijos Federacijos prezidento, o tuo pačiu jis kreipiasi į savo čečėnų tautą, kuri esą pati reikalavo, kad Kremliaus vadovas apsilankytų regione.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: