Kodėl prieš miegą naudinga išmaniajame telefone išjungti „Wi-Fi“ ir mobilųjį internetą  ()

Išmanųjį telefoną palikti prijungtą prie belaidžio tinklo per naktį nėra labai gera idėja. Interneto išjungimas naktį gali būti naudingas dėl kelių priežasčių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Baterijos taupymas.

Jei per naktį išjungsite telefono „Wi-Fi“ funkciją, sutaupysite akumuliatoriaus energijos. Juk ši funkcija labai iškrauna bateriją.

Jūsų telefonas išsikraus lėčiau ir tarnaus daug ilgiau. Ši taisyklė ypač aktuali senesniems nei trejų metų telefonams - dėl didelio baterijų įkrovimų/iškrovimų ciklų kiekio, talpos rodikliai yra sumenkę.

Tačiau čia taip pat yra niuansas. Tiesą sakant, „Wi-Fi“ išeikvoja bateriją daug mažiau nei įjungtas ir veikiantis mobilusis internetas. Jei telefonas visą naktį bus prijungtas prie stabilaus „Wi-Fi“ taško, kuris yra gana arti jūsų telefono „lovos“, baterijos įkrovos lygis ypatingai reikšmingai nepasikeis.

Mobilusis internetas ar GPS navigacija – kitas reikalas. Jei šios funkcijos įjungtos naktį, baterija gali prarasti 15-20%.

Saugumas.

Jei išmaniajame telefone įjungta automatinio ryšio funkcija, tai gali sukelti problemų. Juk naktį programėlė gali netyčia prisijungti prie kokio nors pavojingo tinklo.

Dėl to duomenis gali gauti trečiosios šalys arba įrenginys gali sugesti. O kaip taip atsitiko, miegodamas nesuprasi. Todėl tai dar viena priežastis išjungti „Wi-Fi“ arba bent jau uždrausti automatinio prisijungimo funkciją.

 

Radiacijos mažinimas.

Visi įrenginiai skleidžia SAR. Taip atsitinka net tada, kai jie aktyviai nedirba. Štai kodėl ekspertai pataria naktį išjungti „Wi-Fi“, kad sumažintumėte elektromagnetinį poveikį. Taip pat turėtumėte pabandyti padėti telefoną toliau, kai miegate.

Mažiau trukdžių.

Kai jūsų išmanusis telefonas lieka prijungtas prie interneto, naktį galite sulaukti įvairių perspėjimų ir pranešimų, kurie gali gerokai pabloginti miego kokybę ar net išvis pažadinti.

Todėl išjungus „Wi-Fi“ sumažės trukdžių skaičius ir pagerės miego kokybė. Taip pat nepamirškite išjungti mobiliojo interneto, nes išjungus „Wi-Fi“ telefonas automatiškai prisijungia prie operatoriaus tinklo.

 

Kaip ir dauguma žmonių, tikriausiai laikote išmanųjį telefoną prie lovos, kad galėtumėte lengvai jį pasiekti.

Remiantis statistika, tai daro 71% žmonių, o 13% pasideda išmanųjį telefoną į lovą. Žinoma, pasitaiko ir atvejų, kai žmogus tiesiog užmiega su įtaisu rankose. Bet ar saugu miegoti taip arti įrenginio? Daugelis ekspertų sutinka, kad tai gali būti pavojinga jūsų sveikatai. Tad geriau telefoną padėkite toliau nuo savęs. Kad ir į naktinio staliuko stalčių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(14)
(4)
(10)

Komentarai ()